Grozljivka na Dunaju: Migrant posilil dekle s posebnimi potrebami

Datum:

48-letni migrant iz Afganistana je obtožen, da je na Dunaju posilil državljanko Srbije, ki spada med osebe s posebnimi potrebami. Pred zločinom je ta tako rekoč ugrabil dekle iz nakupovalnega centra, kjer je naletel nanjo.

Grozljiva spolna zloraba se je zgodila 22. marca. Obtoženi Afganistanec je nesrečnico odpeljal v stanovanje svojega znanca in jo tam brez sramu posilil, poroča avstrijski Der Standard.

Deklica je bila tistega dne z očetom v nakupovalnem centru in da ji ne bi bilo treba nositi zaščitne maske, jo je ta pustil sedeti na klopi zunaj, sam pa je za nekaj minut vstopil v trgovino. Ko se je po petih minutah vrnil, ni bilo sledu o njej, zato je poklical sina in začeli so jo iskati.

Medtem ko je oče nakupoval, je Afganistanec opazil deklico, pristopil do nje in jo povabil, naj gre z njim v stanovanje. Odpeljala sta se s podzemno železnico, prestopila na avtobus, in ko sta vstopila v stanovanje, jo je ta slekel in posilil, poroča Der Standard.

Po zlorabi je migrant deklico odpeljal nazaj v nakupovalno središče. “Z očetom sva pregledala vsak kotiček, klicala sva znance in spraševala, ali jih je morda srečala in odšla z njimi. Nenadoma se je pojavila iz smeri podzemne železnice, na očetovo vprašanje, kje je bila in zakaj ni čakala na klopci, pa je molčala. Imel sem vtis, da jo je sram, potem pa je stopila do mene in mi začela šepetati na uho,” je zaupal brat zlorabljene deklice: “Povedala je, da je šla z neznancem v stanovanje, da sta se tam slekla in da ji je nekaj naredil, potem pa jo je po isti poti odpeljal nazaj. Takoj sem šel na policijo in prijavil, kaj se je zgodilo,” je še pojasnil brat.

Kot je še povedal, so se naslednji dan vrnili v nakupovalni center, kjer je sestra ponovno videla Afganistanca na klopci in ga prepoznala. “Ko nas je zagledal, je začel bežati. Sledil sem mu, da bi ga slikal in ga policiji pomagal najti. Ustavil sem tudi patruljni avto, in ko je policija pristopila do osumljenca, je v svoj zagovor rekel, da ni imel spolnega odnosa z dekletom.”

Obtoženi Afganistanec je na sodišču poskušal dokazati, da je duševno bolan in da ni sposoben razumeti, kaj je storil. Pred sodiščem pa je nato podal izjemno šokanten zagovor, v katerem je zanikal posilstvo dekleta. Dejal je, da naj bi deklica sama pristopila do njega. “Če bi vedel, da ima posebne potrebe, se z njo ne bi niti pogovarjal. Odšla sva v park, kjer sem jo objel. Če sem jo poljubil, sodnik, odrežite mi usta. Če sem se je dotaknil s prsti, mi odsekajte prste,” je dejal obtoženi.

Sledi migrantovega DNK so našli na perilu posiljene
Na sodnikovo vprašanje, kako je potem njegova sperma prišla do dekličinih genitalij in njenega spodnjega perila, je Afganistanec odgovoril, kakor naj bi bilo naravno, da človek doživi orgazem, potem ko nekoga objema pet ali šest minut. Nato je pojasnil, da mu je dekle sledilo po poti od nakupovalnega centra do stanovanja in da je njegov prijatelj, ki ju je videl, vprašal, zakaj je prišel z dekletom, ki ima težave, in da je on to šele takrat opazil.

Ko sem jo naslednji dan videl v trgovskem centru, me je prosila za dva evra. Dal sem ji 20 evrov, nato pa se je pričela pogovarjati z moškim, ki je jezen stopil proti meni, zato sem začel bežati,” je po poročanju Kurirja še dodal sebi v bran. Migrantskemu posiljevalcu grozi do največ 10-letna zaporna kazen.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Globalni digitalni kolaps: v Krki izpad celotnega računalniškega sistema

Uporabniki Windowsa po vsem svetu se srečujejo s t....

Trump ob koncu konvencije RNC napovedal deportacijo nezakonitih priseljencev in podpornikov Hamasa

Donald Trump je tudi uradno republikanski predsedniški kandidat. Nominacijo...

Ministrica se še naprej trudi razdeliti neuporabne Linux računalnike

Ministrica za digitalno preobrazbo  Emilija Stojmenova Duh bi morala...

Vlada želi davčno uničiti še eno priljubljeno obliko podjetništva

Vlada Roberta Goloba pripravlja nov predlog zakona o dohodku...