Grozljivo: Zaradi rdečega kartona s tremi streli ubil sodnika

Datum:

Grozljiva novica prihaja iz Argentine, kjer je na eni izmed nižjeligaških tekem nogometaš po prejetem rdečem kartonu iz torbe izvlekel pištolo ter ustrelil sodnika. Ta je zaradi strelov napadalca umrl, nogometaš je pobegnil, policija pa ga ni našla.

V argentinski provinci Cordoba se je nižjeligaška nogometna tekma sprevrgla v pravo nočno moro. Neimenovani nogometaš je med tekmo storil prekršek, sodnik mu je pokazal rdeči karton, nogometaš pa je odšel z igrišča. Do tukaj nič nenavadnega, nato pa je sledil grozen prizor. Nogometaš je, po pričevanju prič, iz torbe izvlekel pištolo in se vrnil na igrišče.

Ustrelil ga je v glavo, prsi in vrat
Nogometaš je s pištolo prikorakal na igrišče, kjer je proti glavnemu sodniku Cesarju Floresu sprožil tri strele – en strel je 48-letnika zadel v glavo, eden v prsi, eden pa v vrat. Nesrečni delilec pravice je bil na mestu mrtev. Je pa napadalec iz neznanega razloga ustrelil tudi nogometaša nasprotne ekipe Walterja Zarato, ki po poročanju lokalnih medijev ni v življenjski nevarnosti.

“Vse se je zgodilo sredi tekme. Ni natančno jasno, kaj se je med igralcem in sodnikom dogajalo pred tem, toda igralec je očitno izgubil živce in v navalu jeze ustrelil sodnika,” se je glasilo sporočilo policije.

Sicer pa to ni osamljen primer nasilja nad sodniki v Argentini – nazadnje je do večjega incidenta prišlo julija lani, ko je nogometaš na tekmi med ekipama Ferro in Tiro Feder najprej prejel rumeni karton, nato pa sodnika večkrat tako močno udaril, da je slednji nezavesten obležal na tleh.

R. V.

Sorodno

Zadnji prispevki

Ste videli njihove naslove? V Levici skoraj sami buržuji

Stranka Levica se svojim volivcem predstavlja kot "ekosocialistična" stranka....

Pasti evtanazije: Ubil se bo lahko vsak, ne samo na smrt bolni!

Je izčrpanje možnosti zdravljenja pogoj za evtanazijo? Ne. Po...

Drsimo: Slovenijo v 20 letih prehitele številne nekoč zaostale države

Od desetih držav, ki so leta 2004 vstopile v...

Zaton naše civilizacije je tik pred vrati

Vsaka civilizacija v zgodovini je doživela svoj vzpon, svoje...