Grožnje radikalnih družbenopolitičnih delavcev padle na plodna tla?

Datum:

Urednica oddaje Televizije Slovenija Studio City Alenka Kotnik je sporočila, da sta z voditeljem Marcelom Štefančičem sklenila dogovor, da bo do ureditve razmerij oz. največ tri mesece oddajo vodil, ne da bi za to prejel plačilo. S tem je skrajni levici uspelo prevzeti RTV z grožnjo: “Jebeno več nas je k’t njih!” Namestnik predsednika nadzornega sveta RTV Borut Rončević je že napovedal obravnavo primera na naslednji seji nadzornega sveta. 

Tik pred prvomajskimi prazniki je vodstvo Televizije Slovenija zavrnilo podaljšanje pogodbe Marcelu Štefančiču, voditelju oddaje Studio City. Drugima dvema honorarnima sodelavcema oddaje je vodstvo pogodbe podaljšalo. Danes je urednica Alenka Kotnik sporočila, da sta s Štefančičem sklenila dogovor, da se radikalni levičarski voditelj vrača na TV-zaslone. Razlog pa je naravnost bizaren: da ne pride do nepopravljive škode za RTV Slovenija. Nepopravljivo oškodovani so bili predvsem gledalci in plačniki te skrajno pristranske oddaje.

Spomnimo, da so novinarski aktivisti zaradi potez vodstva RTV, da izboljša program in ga uravnoteži, pričeli z brutalnimi napadi in pozivi k odstopu. RTV so namreč želeli imeti zase, želeli so, da bo še naprej leva in pristranska.

“Točno vemo, kateri so!”
V te namene so organizirali okrogle mize in novinarske štrajke, pri čemer so ukrepe za profesionalizacijo javne RTV skušali prikazati kot pritiske. Spomnimo na tistega, kjer se je Štefančiču povsem utrgalo in kjer je robantil: “Je*eno več nas je k’t njih, njih je samo ene par!” Nato je dodal: “In vemo točno, kateri so!Helena Milinković, vodja Koordinacije novinarskih sindikatov na RTV Slovenija je dejala, da so številni kolegi in kolegice tarče napadov, a jih bodo v sindikatu kolektivno zaščitili. A s tem očitno ni imela v mislih Igorja Pirkoviča, Jadranke Rebernik ali pa dr. Jožeta Možine – torej “teh par” novinarjev, ki so dejansko tarča napadov. Še več, Milinkovićeva je javno priznala, da imajo v planu prevzem RTV-ja.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Judovski rabin šokiran nad grožnjami s smrtjo, ki jih dobiva od Slovencev

Judovski rabin David Belman, ki deluje v Sloveniji, je...

Krvav obračun v javnih sanitarijah v Celju

Celjski policisti so v nedeljo v enem izmed javnih...

Svet se pripravlja na globalni spopad, Golob pa nabira šparglje in zajtrkuje

Neposredni napad Irana na Izrael je povsem in za...

Utrinki z nedeljskih srečanj podpornikov stranke SDS

Včeraj je potekalo srečanje članov in podpornikov Posavske in...