Guverner Missourija oprostil par iz St. Louisa v ZDA, ki je z orožjem ubranil svoj dom pred nasilneži Black Lives Matter ter Antifa

Datum:

Guverner Missourija Mike Parson je izdal pomilostitev za par iz  St. Louisa, ki je uspešno ubranil svoj dom, ko so ga lani napadli skrajni levičarski teroristi. To je bilo v času obsežnih demonstracij, ko so izgredniki iz vrst Antife in BLM (Črna življenja štejejo) opustošili številna večja ameriška mesta. Zadeva se je znašla na sodišču potem, ko so jih lokalni tožilci poskušali obtožiti kaznivega dejanja. 

Guverner Mike Parson je svojo določitev naznanil v torek, s čemer je sledil obljubi, da bo pomilostil zakonca Marka in Patricio McCloskey, če bosta obtožena. Par se je namreč uspešno zoperstavil drhali skrajnih levih izgrednikov, ki so vdrli na ograjeno predmestje, v katerem živita. To sta storila tako, da sta se postavila pred svojo hišo, oborožena s strelnim orožjem. Mark je imel v rokah puško, Patricija pa pištolo, poroča American Greatness

Ko je drhal vdrla na območje ograjenega predmestja in se znašla v soseščini doma ter pričela vzklikati nasilne grožnje proti različnim domovom na območju, sta se McCloskeyeva postavila pred svoj dom in ji ukazala, naj odide. Incident je bil posnet, videoposnetek pa je postal prava uspešnica na družbenih omrežjih. Mnogi uporabniki družbenih omrežij so dvojico označili za junaka, saj sta se uprla množici, ki ju je številčno močno prekašala.

Mark McCloskey ima novo puško AR-15. (Foto: Twitter)

A kljub temu je skrajno leva okrožna odvetnica Kim Gardner iz St. Louisa proti paru poskušala vložiti obtožbo, ker sta le branila svoje življenje in premoženje. Znano je, da je Gardnerjevo finančno podprl špekulant in multimilijarder George Soros. Obtoževala ju je nezakonite uporabe orožja, napada četrte stopnje in nadlegovanja druge stopnje, kar je sprožilo kritike glede politične pristranskosti pri njeni odločitvi. Par pa se je odločil, da bo zadevo rešil na sodišču, saj naj bi se Gardnerjeva za svojo potezo odločila zaradi političnih ambicij. Sodnik Thomas Clark se je naposled postavil na stran McCloskeyjev in Gardnerjevo izločil iz primera, odločitev pa je potrdilo vrhovno sodišče v Missouriju.

McCloskey dejanja ne obžaluje
Zadeva je bila nato predana posebnemu tožilcu Richardu Callahanu. Kljub vsemu je bil par spoznan za krivega v primeru nekaterih obtožb. Obema je bilo ukazano, da morata predati orožje in plačati globi v višini 750 dolarjev (Mark) in 2 tisoč dolarjev (Patricia). Mark naj bi bil obtožen napada, Patricia pa nadlegovanja. Mark je ob tem dejal, da bi stvar ponovil z namenom zaščite svoje družine ter postal glasen kritik skrajne organizacije BLM (Črna življenja štejejo) ter drugih sorodnih organizacij. Znano je, da sta si zakonca že omislila novo orožje. 

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Levičarska vlada preplavlja Avstralijo z migranti

Dolga leta je Avstralija vejala za državo s pametno...

Shema, ki pojasni, kakšno bogastvo so si nagrabili “necenzurirani”

"Necenzurirano" novinarstvo ni poceni. Iz sheme, ki jo objavljamo...

Incident: Podporniki Hamasa napadli Ruparja, ki je za evropsko poslanko podprl Zalo Tomašič

Na današnji tiskovni konferenci ljudske iniciative Glas ljudstva in...