Afriški migrant, ki je lani podkuril katedralo v Nantesu, je tokrat umoril še duhovnika

Datum:

Migrant iz Ruande Emmanuel Abayisenga je osumljen umora duhovnika, ki ga je sprejel v svojo skupnost v Vendéeju v bližini Nantesa, kjer je lani ta isti migrant požgal katedralo. Danes se je Abayisenga sam zglasil na postaji lokalne žandarmerije v Vendéeju in podal samoprijavo glede umora. 

Ruandski migrant Emmanuel Abayisenga je žandarmeriji zatrdil, da je ubil duhovnika, ki ga je sprejel v skupnost v kraju Saint-Laurent-sur-Sèvre. Ob tem se zastavlja vprašanje, kaj je počel na prostosti in zakaj psihiatrične preiskave niso odkrile njegovih morilskih nagnjenj. Govora je o umoru 60-letnega duhovnika. Abayisenga je v Francijo sicer prispel leta 2012, poroča pch24.

Od lanskega leta dalje je živel v župnijski skupnosti Montfort v Saint-Laurent-sur-Sèvre. Leta 2019 pa je prejel nalog, da mora opustiti francosko ozemlje, vendar je ostal in julija leta 2020 pristal na prvih straneh časopisov kot avtor požara v katedrali v Nantesu, kjer je deloval kot cerkovnik. Preiskava pa je pokazala, da je imel ključe cerkvenih vrat le on in ravno tako tudi možnost zanetiti požar.

Krivdo je tudi priznal, vendar pa se je vzroke za tragedijo tedaj pojasnjeval s svojo izgubljenostjo ter živčnostjo, ker je izgubil pravico do bivanja v Franciji. Priveden je bil pred sodišče, a ga je Cerkev znova sprejela pod svoje okrilje. Na kraj zločina se je odpravil notranji minister Gérald Darmanin. Političarka Marine Le Pen pa je v svojem sporočilu na družbenih omrežjih pisala o “stečaju države”. Kot je še navedla, je lahko nekdo v Franciji nelegalno, požge katedralo v Nantesu, ni nikdar izgnan iz države in postane prestopnik z umorom duhovnika. 

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Ste videli njihove naslove? V Levici skoraj sami buržuji

Stranka Levica se svojim volivcem predstavlja kot "ekosocialistična" stranka....

Pasti evtanazije: Ubil se bo lahko vsak, ne samo na smrt bolni!

Je izčrpanje možnosti zdravljenja pogoj za evtanazijo? Ne. Po...

Drsimo: Slovenijo v 20 letih prehitele številne nekoč zaostale države

Od desetih držav, ki so leta 2004 vstopile v...

Zaton naše civilizacije je tik pred vrati

Vsaka civilizacija v zgodovini je doživela svoj vzpon, svoje...