Hamasova talka: “V Gazi so vsi teroristi”

Datum:

Mia Schem, 21-letna izraelsko-francoska ženska, ki jo je Hamas ugrabil 7. oktobra, je spregovorila o “holokavstu”, ki ga je doživela v 54 dneh v ujetništvu v Gazi. “Vsi tam so teroristi,” je zatrdila

                   

Potem ko so jo teroristi Hamasa ugrabili z glasbenega festivala v južnem Izraelu, je Schem povedala, da jo je v ujetništvu držala družina v Gazi, ki je sodelovala s teroristično organizacijo. Prejšnji mesec so jo izpustili v okviru začasne prekinitve ognja med Izraelom in Hamasom, 21-letna tetovatorka pa zdaj razkriva več o svoji grozljivi izkušnji.

“Pomembno mi je bilo posredovati resnico o naravi ljudi, ki živijo v Gazi, kdo so v resnici in kaj sem tam doživela,” je Schem povedala v posnetku intervjuja za Channel 13, poroča New York Post.

“Zate je bilo pomembno, da svet razume, kaj, specifično?” jo je vprašal novinar Lior Veroslavsk.

Vsi so teroristi

“Da sem šla skozi holokavst,” je odgovorila Schem. “Vsi tam so teroristi. Cele družine so v službi Hamasa,” je dodala. “Nenadoma sem spoznala, da sem z družino. Nenadoma si zastavljam vprašanja: Zakaj sem v hiši neke družine? Zakaj so tukaj otroci? Zakaj obstaja žena?”

Hamas vlada Gazi že več kot 15 let z močno podporo tam živečih Palestincev. Po nedavni anketi je približno 60 % Palestincev v Gazi podprlo Hamasov napad na Izrael in le 21 % v Gazi je izjavilo, da nasprotuje terorističnemu napadu.

PR posnetek Hamasa

Kmalu po tem, ko jo je Hamas vzel za talko, se je Schem pojavila v video posnetku, ki so ga teroristi objavili na Telegramu. V videoposnetku je Schem govorila v kamero in prosila za varno vrnitev domov ter trdila, da zanjo skrbi Hamas. Na posnetku je bila vidna tudi velika brazgotina na njeni roki, povedala pa je tudi, da so ji ugrabitelji tri ure operirali poškodovano roko, potem ko so jo odpeljali na območje Gaze.

“Bila sem [na] zabavi. Hudo sem si poškodovala roko. Odpeljali so me v Gazo. Opravili so mi 3-urno operacijo na roki. Skrbeli so zame, me zdravili, mi dajali zdravila. Vse je v redu,”  je dejal Schem, preden je prosila za svojo izpustitev.

“Prosim jih, naj me čim prej vrnejo domov,” je nadaljevala. “Moji družini, očetu, materi in bratom in sestram. Prosim, spravite nas od tod čim prej.”

Izraelske obrambne sile (IDF) so objavile izjavo o videu s talci, v katerem pravijo, da se Hamas poskuša “prikazati kot ljudi”, v resnici pa “so grozljiva teroristična organizacija, odgovorna za umore in ugrabitve dojenčkov, otrok, moških, žensk in starejših.”

I. K.

Sorodno

Zadnji prispevki

Fenomen Prebilič: Ali stari botri že tlakujejo pot “novemu obrazu”?

Ali se je na letošnjih evropskih volitvah že začel...

Evropsko sodišče: Evtanazija ni človekova pravica!

"Evropsko sodišče za človekove pravice: Medicinska zastrupitev bolnih in...

Ministrica do roka razdelila “hudičevo” malo računalnikov – Zgolj 666 od 10 tisoč

Ministrici za digitalizacijo zadeve uhajajo iz rok. Poziv za...

GZS opozarja vlado: zaradi stavke upravnih enot trpi gospodarstvo

Stavkovni val, ki se je razpasel po državi (vpričo...