Hinavščina okoljskih dušebrižnikov: Pridigajo o potrebi po zmanjšanju ogljičnega odtisa, sami pa so na skrivno Googlovo srečanje na Siciliji prispeli z zasebnimi letali in floto superjaht

Datum:

Googlova soustanovitelja Larry Page in Sergey Brin sta na Siciliji pri Herinem templju organizirala skrivno srečanje elite, na katerem so med drugim razpravljali o podnebnih spremembah. Vse skupaj preveva močan občutek ironije, saj je zaradi dogodka v Palermu pristalo 114 zasebnih letal. Očitno pravljice o ogljičnem odtisu resno jemlje edino avtistična 16-letna Greta Thunberg s Švedske, ki se namerava na protestni shod proti podnebnemu segrevanju septembra v New Yorku odpraviti z jadrnico.

                   

Ustanovitelja spletnega velikana Google, Larry Page in Sergey Brin, sta v luksuznem letovišču na Siciliji blizu Herinega templja pripravila tajno srečanje zvezdnikov in drugih premožnih, na katerem naj bi se pogovarjali o podnebnih spremembah in drugih podobnih temah, ki se na papirju tako globoko dotaknejo elit, a se same nikoli ne zavedajo svojega početja.

Ironičnost celotnega dogodka je bila še toliko bolj očitna, ker so povabljeni prileteli v svojih zasebnih letalih, teh naj bi na letališče v Palermu zaradi omenjenega dogodka po pisanju Daily Maila priletelo kar 114. Dogajanje pa so izbrani eliti popestrili koncerti skupine Coldplay in španske pevke Rosalie.

Licemerje brez meja
Spet drugi so se odločili, da priplovejo na megajahti, kakor sta to storila igralec Orlando Bloom in pop pevka Katy Perry. Dogodka naj bi se udeležil tudi nekdanji ameriški predsednik Barack Obama, a ga zaenkrat kamere še niso uspele ujeti, britanski princ Harry pa naj bi bosonog imel “strasten govor” o reševanju planeta, medtem pa v Buckinghamski palači molčijo, na kakšen način je Harry v tako kratkem času prispel do Sicilije, glede na to, kako zelo skrbi za svoj ogljični odtis. Tako zelo, da ne načrtuje več kot dveh otrok, saj otroci po njegovem obremenjujejo okolje.

https://twitter.com/katyspartofme_/status/1156185915372593152?

Dvoličnost udeležencev dogodka so izpostavili tudi spletni komentatorji. “Množica slavnih in bogatih je prispela na Sicilijo zaradi Googlove konference. Prispeli so v 114 privatnih letalih in floti superjaht. Konferenca je o globalnem segrevanju,” je dogajanje povzel predsednik Spectatorja Andrew Neil. Ni pa manjkalo niti bolj pikrih komentarjev, ki so zbrane označili za hinavce, ki pridigajo eno, delajo pa drugo.

Avtistična švedska najstnica Greta Thunberg bo za boj proti podnebnim spremembam odjadrala v New York: Podnebne spremembe že trepetajo

Kot zanimivost je na mestu primerjava s 16-letno avtistično zeleno aktivistko Greto Thunberg. Ta za razliko od elit dosledno verjame pravljicam o globalnem segrevanju, na katerega lahko vpliva človek. Zaradi tega se je na potovanje v Ameriko namenila odpluti v športni jadrnici. A to je Greta, ona je samo pripravno orodje propagande licemerske elite.

Ivan Šokić

Sorodno

Zadnji prispevki

Celjski policisti oglobili objestnega voznika Ferrarija

Policisti Postaje prometne policije Celje so med včerajšnjim nadzorom...

Karavana “Odprte kuhne” bo obiskala Ptuj

Na Mestni trg v Ptuju bo 20. julija in...

[Komentar] Atentat sredi Bidnovega kaosa

Poskus atentata na nekdanjega ameriškega predsednika se ni zgodil...