Hoče država uničiti tudi Radio Ognjišče? Prisiljeni so ugasniti enega izmed oddajnikov

Datum:

Po komunistično so se Golobovi veljaki lotili vsega tistega, kar ne diši po levem. Tudi z uničevanjem radijskih postaj, ki niso njim po godu.

Tako je bil, kot pravijo, Radio Ognjišče zaradi “birokratskih ovir” prisiljen ugasniti oddajnik, ki pokriva Bohinj. “To smo prisiljeni storiti že prihodnji teden,” so zapisali v sporočilu. Zaradi birokratskih ovir na Agenciji za komunikacijska omrežja in storitve se s težavami soočajo tudi pri nekaterih drugih oddajnikih. Vlada očitno hoče uničiti enega izmed redkih radijskih postaj, ki ima nacionalni domet in je namenjen v v veliki meri vernikom po Sloveniji.

Radio Ognjišče je že pred petnajstimi leti vložil več kot 20 pobud za nove oddajne lokacije, med njimi tudi za območje Bohinja. Po dolgih desetih letih je Agencija le razpisala prosto frekvenco na Voglu, na razpisu pa je z veliko prednostjo zmagal Radio Ognjišče. Agencija bi morala ob znanem rezultatu razpisa le še izdati dovoljenje za oddajanje, a je razpis, ki ga je pripravljala več let, preklicala. Vložili smo upravni spor in se prijavili na popravljen razpis Agencije, ki je oddajno točko prenesel z Vogla na privatno zemljišče v bližini kraja Ravne, kjer naj bi po njihovih navedbah in izračunih pokrili več prebivalcev. Čeprav smo tudi z meritvami dokazali, da so razmere v naravi drugačne od njihovih računalniških simulacij in da ne moremo oddajati z zasebnega zemljišča sredi gozda, čigar lastnik je nedosegljiv ruski državljan, so bili vsi naši argumenti zavrnjeni kot neutemeljeni. Še posebej boli dejstvo, da je nova lokacija določena tako, da se z nje ne more kakovostno pokriti niti Srednje vasi v Bohinju in s tem doma starostnikov, kjer bivajo ljudje, ki najbolj potrebujejo naš program. Ker na nam določeni lokaciji ne moremo oddajati, smo oddajali z nadomestne, vendar nam po ukazu pristojnega inšpektorja v izogib visoki kazni ne preostane drugega kot oddajnik ugasniti.”

Tudi direktor doma starostnikov iz Srednje vasi v Bohinju Jože Cerkovnik opozarja, da bo nastala velika praznina. “Če pomislim samo na to, kako nekateri stanovalci že zjutraj prižgejo radio, ko ne morejo spati in začnejo moliti rožni venec, ko na radiu molite rožni venec, in potem ko spremljajo razne novice, pa glasbo in razne oddaje, pa včasih kdo pove, kaj je poslušal, kaj ga je nagovorilo – vsega tega potem zdaj ne bo.

Očitno državi ni mar za molitve, verske oddaje, še manj pa za starostnike, ki si s tem krajšajo vsakdan. Državi je mar le, da Odlazkovi mediji ljudi zastrupljajo z levosučnimi novicami, da se na radiu slovenska glasba skoraj ne sliši več in da Golobovi ob tem vztrajno plešejo. Pa bodo lahko plesali tudi v Bohinju?

E-Maribor

Sorodno

Zadnji prispevki

[Video] Jelinčič: Maljevac, strokovnjak za lizanje riti, pripravlja nov priročnik

"Govori se, da na levi strani političnega prostora gospod...

[Fotogalerija] Prešerno vzdušje na srečanju podpornikov SDS v Bovcu

S sobotnim tradicionalnim srečanjem odborov stranke SDS v Bovcu...