Hojs: “Kandidiram, ker se je sprejelo ogromno škandaloznih odločitev za naše državljane”

Datum:

Odhod v Bruselj ne pomeni odhod iz slovenske politike, je na soočenju povedal Aleš Hojs, kandidat za Evropski parlament, ki bodo 9. junija 2024. “Kandidiram zato, ker se je v zadnjih dveh mandatih v Evropski uniji naredilo toliko napak in se je sprejelo ogromno škandaloznih odločitev za naše državljane. Prav je, da pridemo v Evropski parlament tisti, ki zagovarjamo naš narod in domovino ter bomo nasprotovali takšnim odločitvam.”

                   

Ena zadnjih takšnih škandaloznih odločitev je sprejem pakta o migracijah in azilu. “Sam sem vodil evropske notranje ministre v okviru sveta EU in ko sem dejal, da niti na dnevni red tega takrat osnutka pakta v času predsedovanja ne bom dal, je bila velika zamera”, je povedal Aleš Hojs. Pojasnil je, da bodo sedaj migrante obvezno relocirali oziroma v kolikor jih država ne bo želela imeti bo morala plačevati za migrante po drugih državah. “Imamo še dovolj časa, da te odločitve spremenimo, saj se bo to izvajalo leta 2026.”

Pakt pa je po oceni Ljudmile Novak osnova za nadaljnje ukrepanje in ga podpira, prav tako Franc Bogovič iz stranke SLS. V soočenju so poleg migracij govorili še o vojnah in podnebnih spremembah. Hojs je dejal, da se v medijih pojavljajo številke žrtev v Gazi, ki so pretirane, kar je potrdil tudi OZN. “Pri tem je OZN že demantiral številke, ki so jih novinarji objavljali o številu žrtev med otroki”. Sicer pa Hojs obsoja vsako agresijo nad nedolžnimi žrtvami in pravi, da je nesprejemljiva.

Soočenje na POP TV

“Morate pa se zavedati, da so navade teroristov drugačne. Ne predstavljam si, da bi mi v osamosvojitveni vojni postavljali v prve vrste otroke in ženske. To Hamasu ni tuje”, je poudaril Hojs.

“Vsak, ki je potreben pomoči, zasluži sprejem”
Hojs je ob začetku vojne z Rusijo dejal, da lahko sprejmemo 200 tisoč beguncev iz Ukrajine. Takrat pravi, da so iz njega delali norca, a da dejstvo je Slovenija v času vojne v Jugoslaviji sprejela več kot 200 tisoč žena in otrok. Vprašanje, ali bi Slovenija sprejela palestinske begunce, tako kot ukrajinske je tako Hojs označil za provokativno, saj je v okolici Gaze več držav, ki podpirajo Palestince. “Ne razumem, zakaj bi jih premeščali tisoče in tisoče kilometrov, če zraven njih živijo Palestinci v Jordaniji, Turčiji,” je povedal Hojs in nato dodal, da si vsak, ki je potreben pomoči, zasluži sprejem.

Hojs je na soočanju poudaril, da podnebne spremembe so težava, a hkrati dodal, da če celotna evropska komisija in poslanci padejo pod vpliv nekega socialista Fransa Timmermansa, potem ni čudno, da se sprejema takšne neumnosti. Spomnil je, da je trenutna komisija sprejela odločitev, “da se leta 2035 v Evropi ne bodo smeli več prodajati motorji z notranjim izgorevanjem”.

“Mi smo za zeleni prehod, a za drugačen tempo”
Po njegovem mnenju so bile te odločitve napačne, sam pa da se zavzema za zelen prehod. “Mi smo za zeleni prehod, a za drugačen tempo. Po drugi strani pa je treba vedeti, da EU proizvede le 7 % svetovnega C02″. Evropa mora stvari vleči naprej, a ne smemo biti bolj papeški od papeža, saj zaradi tega ljudje živijo slabše, je zaključil Hojs.

A.G.

Sorodno

Zadnji prispevki