Hrvaška policija s kaznimi nad Slovence zaradi posedovanja mamil in glisiranja

Datum:

Hrvaška je vse od sobote pa do danes na treh mejnih prehodih ustavila 12 tujcev, ki so imeli pri sebi manjše odmerke prepovedanih drog. Med njimi sta se znašla tudi dva Slovenca. Še sedem Slovencev pa je bilo pretekli teden kaznovanih zaradi glisiranja v bližini obale na območju Kvarnerja – na razdalji manj kot 300 metrov od kopnega. 

                   

Govora je o treh mejnih prehodih s Slovenijo: Rupa/Jelšane, Pasjak/Starod in Brod na Kolpi/Petrina. V tednu dni so na teh prehodih našli okoli 50 gramov marihuane, obenem pa še nekaj gramov kokaina, hašiša in ketamina. Pridržanih je bilo pet avstrijskih državljanov, dva državljana Nizozemske, dva državljana Slovenije in po en državljan Belgije, Italije in Nemčije, poroča STA.

Vsi po vrsti so prejeli denarne kazni sodnika za prekrške. Poročilo je na svoji spletni strani objavila policijska uprava na Reki. Pretekli teden pa je hrvaška pomorska policija v primorsko-goranski županiji povečala nadzor nad prometom na morju, z namenom preprečevanja nesreč, zlasti v primeru kopalcev in potapljačev. Ob tem so ustavili kar 32 imetnikov plovil, ki so na območju glisirali in kjer je veljala prepoved tega.

Hrvaška policija (vir: twitter)

To so namreč počeli manj kot 300 metrov od obal otokov Krk in Rab ter v neposredni bližini obmorskega letovišča Crikvenica. Ob tem je hrvaška policija navedla deset prekrškov nemških državljanov, sedem prekrškov slovenskih državljanov in pet prekrškov avstrijskih državljanov. Preostalih deset kršilcev je bilo iz drugih držav. Vsi med njimi so prejeli denarne kazni.

Domen Mezeg

 

 

Sorodno

Zadnji prispevki

Janša: Prst je uperjen v vas, Nataša Pirc Musar

Predsednik Slovenske demokratske stranke Janez Janša se je odzval...

Četrtkova Tarča je znak, da so odnosi v koaliciji že bili skrhani

Evropski poslanec iz vrst SD Matjaž Nemec je v...

Nika Kovač “fajta” samo tam, kjer se obetajo politične točke?!

Očitno je, da pri Niki Kovač v ospredju ni...

Znan je datum začetka pristopnih pogajanj Moldavije in Ukrajine

Včeraj proti koncu dneva so se veleposlaniki držav EU...