Hrvaški kanader, ki je priskočil na pomoč slovenskim gasilcem, postal drugo najbolj spremljano letalo na svetu

Datum:

Hrvaško letalo HR866, ki pomaga pri gašenju velikega požara na Krasu je drugo najbolj spremljano letalo na strani Flight Radar. Spremlja ga namreč kar dva tisoč ljudi.

Požar na Krasu se še naprej širi, do pogasitve pa naj bi prišlo šele prihodnji teden, ko so napovedane padavine, na katere se bo težko zanesti, saj bodo te marsikje lokalne. Prebivalci šestih vasi in zaselkov v občini Miren Kostanjevica se lahko vrnejo domov. Kot so sporočili iz regijskega štaba Civilne zaščite, je namreč preklicana evakuacija naselij Opatje selo, Nova vas, Hudi Log, Lokvica, Segeti in Vrtoče. Trenutno se s požarom bori več kot tisoč gasilcev, 136 vojakov Slovenske vojske, 267 gozdnih delavcev in drugih. Poleg dveh slovenskih vojaških in enega policijskega iz zraka gasijo še helikopterji iz Avstrije, Hrvaške, Italije, Madžarske, Srbije in Slovaške. V zraku je tudi hrvaški kanader. Pričakujejo tudi madžarsko transportno letalo casa za gašenje, popoldne pa tudi tri romunske, od tega dva spartana za gašenje in herkulesa za logistiko.

Največ pozornosti je poželo hrvaško gasilno letalo, saj je na strani za spremljanje letov Flight Radar postalo drugo najbolj spremljano letalo na svetu – s “publiciteto” kar 2 tisoč radovednežev s celega sveta.

 | Autor : Flight Radar

Hrvaški kanader je danes ob 8.03 uri poletel proti Sloveniji iz Zadra in že gasi požar na Krasu. Flight Radar tudi pokaže, koliko poti do morja, kjer načrpa vodo, pa do mesta požarov, je letalo že opravilo.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

V Krško prihajajo kandidati za evropske poslance

Kot na svoji Facebook strani obvešča Mestni odbor SDS...

Zaključena preiskava umora moškega, ki je bil umorjen in najden v gozdu

Gorenjski policisti so bili v ponedeljek, 8. aprila 2024,...

Bodo Socialni demokrati zgrmeli v pozabo ali se pomaknili v politično sredino?

Gospodarski minister Matjaž Han je dan pred kongresom Socialnih...

Bodo koalicijski partnerji sprejeli Vesela za komisarja ali premierja?

Te dni se v obeh koalicijskih partnericah "svobode" verjetno...