Hrvaški minister za turizem: Brez Slovenije ne bo turistične sezone na Hrvaškem

Datum:

Čeprav je Slovenija majhna, pa so od nje odvisne države s še enkrat več prebivalci. Tako lahko v hrvaških medijih zasledimo, da je uspešnost hrvaškega letnega dopusta odvisna predvsem od dogovora s Slovenijo.

Kot piše hrvaški spletni portal 24sata, naj bi si Avstrijci želeli poletni dopust preživeti na Hrvaškem, zato je hrvaški minister za turizem Gari Cappelli na njihovi televiziji izjavil, da se bo pogovoril s Slovenijo o možnih rešitvah njihovega problema. Capelli je bil sicer gost v oddaji na prvem programu HRT, kjer je v zvezi s hrvaškim poletnim turizmom izjavil: “V prihodnjih tednih bomo imeli pripravljene platforme. Ministri za turizem v EU so potrdili srečanje, na katerem bomo razpravljali. V naslednjih 15 dneh se bo zgodilo marsikaj. Ne bom prejudiciral. Te omejitve, ki jih imamo, so prepoznane in ljudje si želijo priti na hrvaško morje. To je naša prednost. Vse se nam vrača v pozitivnem smislu. V nekaterih državah se ne nadzoruje situacije.” Iz njegovih nadaljnjih besed je bilo sicer razbrati, da se boji, kakšna bo letošnja turistična sezona na Hrvaškem – če sploh bo, saj je “povsod po Evropi strah pred kavarnami in restavracijami”, zato letos “začetek ne bo tak kot lani”.

Capelli je dodal, da se bodo morali tudi na Hrvaškem navaditi na določene ukrepe, ki so jih uvedle posamezne države, kot sta večja dezinfekcija in razdalja dveh metrov. “Na nekatere stvari se bomo morali navaditi. Šli bomo iz dneva v dan. Uvedli smo ekonomske ukrepe, kolikor toliko smo zadržali delovno silo, ohranili smo epidemiološko situacijo. Sedaj nam sama stroka prigovarja, naj se pogajamo z nekaterimi državami, da se odpre mejni prehod. Govoril bom s Slovenijo. Pripravili smo osnovne obrazce, kako to izpeljati. Avstrijci si želijo, da bi bila hrvaška meja odprta. Potrebnih bo 10 do 15 dni, da vse to dobro skomuniciramo.” Kot je dodal, naj bi bilo že v sedmih dneh znano, ali bodo lahko o letošnji turistični sezoni govorili z optimizmom.

Sorodno

Zadnji prispevki

Evroposlanci: Vnovična izvolitev von der Leynove je zamujena zgodovinska priložnost!

Evroposlance iz vrst SDS smo povprašali, kaj menijo o...

Slovenske železnice po številu zaposlenih prekašajo celo ameriški Amtrak

Gospodarnost in učinkovitost investicij Slovenskih železnic je pod drobnogledom,...

Ameriški intelektualec: “Podporo Trumpu generira strah pred komunizmom”

Ameriški matematik, investitor in javni intelektualec dr. Eric Weinstein...