Hud napad nasprotnikov na Trumpa: Če ne bi toliko podedoval, bi bil revež

16
Vir: Youtube

Veste, kje bi bil Donald Trump, če ne bi podedoval 200 milijonov dolarjev? Še zdaj bi prodajal ure na Manhattnu,” je Donaldu Trumpu zabrusil Marco Rubio na republikanski debati. Trump, nepremičninski mogotec in v tem trenutku najverjetnejši kandidat za republikansko nominacijo na ameriških predsedniških volitvah, je na včerajšnji debati večino časa preživel v obrambnem položaju. 

Preostalim kandidatom, zaradi Trumpovih nedavnih uspehov, ni ostalo drugega, kot da opustijo medsebojno napadanje in se skupaj posvetijo skupnemu sovražniku, poroča CNN. Z napadi je pričel mladi senator, Marco Rubio, ki je nepremičninskega mogotca napadal zaradi njegovih pogledov na migrantsko politiko, zdravstveni sistem, Trumpove morebitne težave z davkarijo, obregnil pa se je tudi na Trumpov način zaposlovanja v njegovih podjetjih, k čemur je Ted Cruz z veseljem prikimaval.

Donald Trump: Ted Cruz je lažnivec!
Trump ni okleval s povračilnimi napadi. Marca Rubia je označil za “choke artist”, kar bi v grobem prevodu pomenilo, da se zelo slabo odreže, kadar je pod pritiskom. Tedu Cruzu pa je zabrusil, da je lažnivec. Republikanski kandidati so kmalu začeli z zmerjanjem, prerekanjem, zaradi česar je bilo na trenutke debati težko slediti.

Ti si edina oseba na tem odru, ki je bila kadarkoli kaznovana zaradi nezakonitega najemanja delavcev pri tvojih projektih, je Marco Rubio zabrusil Trumpu, ki pa se mu obtožba ni zdela problematična, saj naj bi se zgodila pred desetletji. Trump mu je seveda hitro vrnil, “To je človek, ki je kupil hišo za 179.000 dolarjev, ki pa jo je nato za 380.000 dolarjev prodal lobistu, ki je verjetno tukaj,” je bil oster.

Trump prepričan v zmago
Trump ostalim kandidatom ne pripisuje veliko možnosti za uspeh. Ko so ga po zaključku debate povprašali, kako ocenjuje svoj nastop, je odvrnil, da je v besednem spopadu užival in da nasprotnikom ne pripisuje veliko možnosti za uspeh.

“Slovenski zet” je v tekmo za republikansko nominacijo vstopil kot kandidat, ki mu večina republikancev ni pripisovala veliko možnosti za uspeh, a je s svojo preprosto in na trenutke tudi napadalno retoriko uspel pridobiti nepričakovano podporo ameriškega volilnega telesa. V tem trenutku je zmagal že v treh zvezdnih deželah, in sicer v New Hampshiru, Južni Karolini in Nevadi, medtem ko je v Ohiu osvojil drugo mesto.

Ž. K.