Hvala, Marcel, a Golobova vlada si je padec podpore prislužila sama

Datum:

“Če še kdo ni vedel, Janez Janša ima ogromen medijski imperij. In vladi baje pada podpora, ker ta ogromen medijski imperij napada Golobovo vlado in hvali stranko SDS. Ne zaradi lažnih obljub, plačnih nesorazmerij, slabšanja življenjskega standarda, politizacije policije …” se je na izjavo Štefančiča odzval generalni sekretar SDM Nejc Brence. 

Lepšega slavospeva, kot je laskanje Marcela Štefančiča, si Nova24TV ob sedmi obletnici ne bi mogla želeti. Slišati je bilo kot iskrena radijska čestitka, ko je v podkastu dejal, da Janez Janša testira svoj medijsko-propagandni imperij, ki ga je gradil 30 let.” Kot je še rekel, je “zdaj ‘idealna šansa’, da Janša preveri, ali to deluje, saj da je on v medijsko-propagandnem smislu močnejši kot še nikdar doslej in da zdaj dobesedno lahko testira, ali je to res to, kar je gradil”.

Štefančič je prepričan, da je “zadeva močna”, za primer pa spomnil na “padec vladnih rejtingov”. Lestvice javnomnenjskih raziskav naj bi se “tresle” in “premikale navzdol”. Podpora naj bi koaliciji padala prav zaradi izjemnega Janševega vpliva. V to je sveto prepričan. Bivši premier seveda nima “medijskega imperija”, dovolj je pogledati lastniško strukturo podjetij. V tranzicijskem žargonu pa so mišljeni Nova24TV, Demokracija in še nekaj občinskih portalov …

Štefančiču se zahvaljujemo za vpliv, ki nam ga je pripisal, a v prvi vrsti si je za padec podpore odgovorna vlada sama. Razpada zdravstva, nizkih pokojnin in visokih položnic, divjega kadrovanja ter neizpolnjevanja obljub si ni izmislila Nova24TV niti drugi mediji. Prav tako ne Janševa stranka, ki opravlja vlogo demokratične opozicije. Smo le prenašalci dejanj in rezultatov Golobove vlade, kar je primarna naloga medijev. Če ne bi bilo nas in še nekaj drugih nerežimskih medijev, bi bilo nezadovoljstva ljudi zaradi cenzure v medijih manj, a zaradi tega ljudje ne bi živeli nič bolje. Toliko v razmislek.

Ko “Janševi” preglasijo tiste, ki jih je “jebeno več” …
Spomnimo, da je nekdanji voditelj oddaje Studio City dobesedno rovaril proti sedanjemu vodstvu RTV, ki mu je ukinilo slabo gledano oddajo v najboljšem času. Na eni izmed javnih tribun je napovedal pravi pogrom nad peščico drugače mislečih, saj da “jih je jebeno več“. Tokrat pa je izjavo obrnil in demokratičnim (beri “Janševim medijem”) pripisal novo nadnaravno moč.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

[V ŽIVO] Branko Grims: Dolžnost vlade je braniti meje

"Dolžnost Vlade RS je braniti meje in če bi...

Zaključujejo se dnevi Škofjeloškega pasijona

Letošnji Dnevi Škofjeloškega pasijona se zaključujejo. Pred nami je...

Branko Grims bo danes predstavil “Zmago dobrega” v Kopru

Poslanec SDS in kandidat za evropskega poslanca mag. Branko...

Shema, ki pojasni, kakšno bogastvo so si nagrabili “necenzurirani”

"Necenzurirano" novinarstvo ni poceni. Iz sheme, ki jo objavljamo...