Igor Pribac – veliki podpornik Nike Kovač, dokler ga ta ni napadla!

Datum:

Nekdanji profesor, ki je svoj naziv profesorja izgubil zaradi svoje “naklonjenosti” do študentk, tematiki, ki je v zadnjem obdobju zaradi afere Smodej precej aktualna, je bil precej goreč zagovornik Inštituta 8. marec in Nike Kovač, s katero sta si delila “antijanšistično” ideologijo, dokler niso napadli njega. Zdaj razume, kako se ob lažeh in diskreditaciji I8M počuti desnica.

                   

Še do nedavnega je Igor Pribac vidno podpiral Niko Kovač in Inštitut 8. marec, predvsem je zagovarjal njihovo ideologijo, da je vlada Janeza Janša odgovorna prav za vse, kar se je negativnega dogajalo v času njenega mandata. In če je še do včeraj vidno podpiral Niko Kovač, je tokrat okusil, kako je biti žrtev laži in diskriminacije prav z njihove strani. Tokrat so z 8. marca napadli njega.

V izjavi NK (od 5.20) sem osupel slišal, da sem obtožen spolnega nasilja, ki je kaznivo po KZ-1. Ta trditev NK ni resnična in škodi moji časti in ugledu. Zato pozivam  @8Marec, da trditev dokaže ali pa jo javno popravi in se mi zanjo opraviči,” je pozval Niko Kovač na Twitterju Igor Pribac, nekdanji profesor in filozof, ki je Kovačevo in njen Inštitut 8. marec javno podpiral ne glede na upravičenost ali neupravičenost krivičnih obtožb Janeza Janše s strani Kovačeve. Spomnimo, da so študentke Pribca kot profesorja na FF anonimno prijavile zaradi spolnega nadlegovanja, ta pa je takrat povedal, da gre za zgodbo “o tem, ali je prav, da neverbalna komunikacija (pogledi, drže) postane odločilna, da nekoga moralno diskvalificiramo. In je zgodba o anonimnih anketah, ki o tem odločajo.” Kovačeva je takrat za medije povedala, da Pribac igra žrtveno jagnje, on pa jo je kasneje stalno podpiral, posebej v igri proti Janezu Janši.

Tokrat je sam okusil, kako je, ko te napade zloglasni Inštitut 8. marec, ki deluje bolj v lastno korist kot korist civilne družbe. Napad na Pribaca v tem času jim zaradi afere Smodej pride prav, saj morajo zdaj večkrat ponoviti, kako obsojajo vsako spolno nadlegovanje. Seveda so ob tem pozabili povedati, da prav v tej aferi Smodej, za katero so domnevno vedele, niso storile prav ničesar, dokler javnost za to ni izvedela. Zdaj je jasno tudi Pribcu.

Tako Pribcu kot Inštitutu 8. marec je podpora z vsake strani prišla prav, Pribcu kot zagovorniku “civilne družbe”, 8. marcu pa prepoznavnost na vseh področjih. Dokler se ni obrnilo.

Tanja Brkić

Sorodno

Zadnji prispevki

Nemška vlada se je spravila na svobodo tiska

Nemška notranja ministrica Nancy Faeser je prepovedala revijo Compact,...

[Komentar] Atentat sredi Bidnovega kaosa

Poskus atentata na nekdanjega ameriškega predsednika se ni zgodil...

KLS Ljubno se pobira kljub 100-milijonski škodi po poplavah

Podjetje KLS Ljubno, ki je specializirano za proizvodnjo zobatih...

Zelenski: “Mirovnega vrha bi se morala udeležiti tudi Rusija”

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je v okviru priprave drugega...