Ruski plačanec izvedel umetniški performans z lobanjo ubitega Ukrajinca

Datum:

Ruski plačanec Igor Mangušev (Bereg) je izvedel “umetniški” performans z lobanjo ukrajinskega vojaka, ki je bil ubit pri Azovstalu. Mangušev je v govoru dejal, da je Rusija v vojni z idejo o Ukrajini kot državi, zato je treba vse Ukrajince pobiti.

                   

V grotesknem govoru Mangušev pove: “Mi smo še živi, ta tip pa je že mrtev. Naj se cvre v peklu. Ni imel sreče. Iz njegove lobanje bomo naredili kelih. Nismo v vojni z ljudmi iz mesa in krvi. V vojni smo z idejo. Z idejo Ukrajine kot protiruske države. Miru ne more biti. Ukrajino moramo deukrajinizirati. Vrniti moramo našo rusko zemljo. Nismo v vojni z ljudmi, smo v vojni z idejo. To je tragedija za ukrajinske vojake. Ni nam mar, koliko jih pobijemo. Če bi bili v vojni z ljudmi, bi lahko z njimi sklenili mir. A smo v vojni z idejo, nosilce te ideje pa se mora pobiti. Kot tega tipa. Najbrž ni želel končati v Azovstalu. To definitivno ni civilist. Sami smo ga ubili.”

Ruski plačanec Mangušev se je boril v okolici Mariupola. (Foto: Twitter)

V tem trenutku ga je nekdo iz občinstva vprašal: “A je razumel, kaj je to ruski svet?“Mislim, da je”, odgovori Mangušev.

https://twitter.com/den_kazansky/status/1563753741697916928?s=20&t=3cGrbUs9V0_ymIbyyg_m5w

Zloglasni Igor Mangušev je iz Moskve. Ruske oblasti zanikajo, da je ruska vojska organizirala masaker v Buči. Toda ruska vojska odkrito poziva k pokolom in je ponosna na mučenje in ubijanje Ukrajincev.

Ruski plačanec Mangušev (Foto: Twitter)

Ruske sile naj bi po ukrajinski zmagi na tekmovanju za pesem Evrovizije na jeklarno Azovstal na jugu države odvrgle fosforjeve bombe. Fosforjeve bombe se ob stiku s kisikom vžgejo in tako povzročijo ogromno škodo. Njihova uporaba na naseljenih območjih je po mednarodnem pravu prepovedana.

Azovstal so Rusi zavzeli konec maja po dolgih mesecih hudih bojev, potem ko je prizorišče zapustilo še 531 ukrajinskih vojakov. Nihče ne ve, kaj se dogaja z borci iz Azovstala, poročila pa pravijo, da z njimi ne ravnajo skladno z mednarodnimi konvencijami o vojnih ujetnikih. Vrstijo se poročila o usmrtitvah in mučenju.

Andrej Žitnik

Sorodno

Zadnji prispevki

Fenomen Prebilič: Ali stari botri že tlakujejo pot “novemu obrazu”?

Ali se je na letošnjih evropskih volitvah že začel...

Evropsko sodišče: Evtanazija ni človekova pravica!

"Evropsko sodišče za človekove pravice: Medicinska zastrupitev bolnih in...

Ministrica do roka razdelila “hudičevo” malo računalnikov – Zgolj 666 od 10 tisoč

Ministrici za digitalizacijo zadeve uhajajo iz rok. Poziv za...

GZS opozarja vlado: zaradi stavke upravnih enot trpi gospodarstvo

Stavkovni val, ki se je razpasel po državi (vpričo...