Ilegalni migranti bi raje ostali v luksuznem hotelu – na račun davkoplačevalcev

Datum:

Ilegalni migranti, ki so v New York prispeli z avtobusi iz Teksasa, nočejo zapustiti luksuznega manhattnskega hotela, v katerega so jih namestile mestne oblasti. Ilegalni migranti so bivali v hotelu, ki ga plačujejo davkoplačevalci, zdaj pa nočejo oditi, v znak protesta pa so pred hotel postavili tabor, od koder zahtevajo preklic najemnin in stalne domove. Na posnetku, ki so ga objavili tuji mediji in tudi Fox News, je jasno videti, da so ilegalni migranti vse prej kot “nebogljeni”. Njihova oblačila in dejstvo, da ima vsak moderni mobilni aparat, kaže, da so precej dobro preskrbljeni, zdaj pa zahtevajo, da jim luksuz plačujejo davkoplačevalci.

                   

Med vikendom so mestne oblasti skušale preseliti migrante iz hotela Watson v soseski Hell’s Kitchen na Manhattnu na terminal za križarjenja v Brooklynu, kjer je župan Eric Adams zgradil ogromno zatočišče za nove prišleke. Ilegalni migranti pa zdaj nočejo oditi, še več, od mestnih oblasti in davkoplačevalcev zahtevajo stalne domove in preklic najemnin.

Skupina nezakonitih migrantov, ki je vstopila v ZDA prek južne meje, noče zapustiti svojih prostih hotelskih sob v New Yorku in se odpraviti v zavetišče za migrante v Brooklynu v New Yorku in v znak protesta spi na ulici. Migrante so sprva namestili v hotel Watson v središču Manhattna, vendar je njihov načrt za premestitev v nov center za pomoč migrantom Brooklyn Cruise Terminal v nedeljo pozno zvečer povzročil razburjenje. Medtem ko so nekateri migranti odšli v novo zavetišče, mnogi niso hoteli zapustiti hotela Hell’s Kitchen in so se zbrali pred stavbo skupaj z migrantskimi aktivisti. Migranti, ki niso bili v skladu s premestitvijo mesta, so preživeli noč pred hotelom in vztrajali do ponedeljka zjutraj.

Ni jim dovolj pomoč, oni bi luksuz. (Foto: zajem zaslona)

Demokratski župan Eric Adams se je odzval na situacijo in potrdil, da so novi objekti gostoljubne namestitve, ter opozoril na nujno potrebo po državni in vladni podpori sredi nenehne migrantske krize, ki vpliva na mesto. “Od lanske pomladi je v New York prispelo več kot 42.000 prosilcev za azil in še naprej presegamo svoje moralne obveznosti, ko prosilcem za azil nudimo zatočišče, hrano, zdravstveno varstvo, izobraževanje in vrsto drugih storitev,” je nadaljeval župan, poroča Fox News. Dodal je, da bi objekti, kamor so jih nameravali premestiti, zagotavljali enake storitve kot vsi ostali humanitarni centri, kar je skladno z vsemi njihovimi potrebami. Vendar jim to očitno ni dovolj, saj želijo luksuz, številni pa za to krivijo ameriškega predsednika Joeja Bidna in njegovo migrantsko politiko, ki jim je naklonjena. “Nezakoniti tujci nočejo zapustiti razkošnega hotela, oddaljen dve ulici od Centralnega parka za novo zatočišče v Brooklynu. Biden je ustvaril to miselnost o upravičenosti, zato bodo seveda še naprej zahtevali več in boljše brezplačne stvari in se nato pritožili, če jim bodo zavrnili,” je zapisala ena od novinarka Miranda Devine na Twitterju.

Foto: Twitter

Medtem pa so aktivisti, naklonjeni uničujoči migrantski politiki, celo predlagali, da bi nove prišleke brezplačno namestili v nekatere najdražje nepremičnine v mestu.

Skoraj 50.000 ljudi, ki so prečkali mejo, je bilo od pomladi lanskega leta z avtobusi prepeljanih v New York, jurisdikcijo zatočišča. Ti novi prišleki so se nemudoma začeli potegovati za omejena stanovanja po mestu, kar bo posledično dvignilo ceno najemnin in domov za prebivalce. Povpraševanje po stanovanjih prihaja, ko se Newyorčani, zlasti delavski in srednji razred, spopada s previsokimi najemninami in skokovitimi cenami stanovanj, zaradi katerih so številne izrinili iz petih mestnih okrožij in na stotisoče iz zvezne države. Vlagatelji v nepremičnine imajo največje koristi od množičnega priseljevanja v ZDA. Rast prebivalstva zaradi priseljevanja, ki naj bi do leta 2060 povečalo prebivalstvo Združenih držav na več kot 400 milijonov, bo verjetno povzročila še višje cene stanovanj. Adams je nedavno med obiskom v El Pasu v Teksasu val migrantov na meji razglasil za “nacionalno krizo” .

Ana Horvat

Sorodno

Zadnji prispevki

Kulturni boj je zadnja “deviza” levice

"S tem bi radi na plano potegnili devizo, ki...

Prepoved Airbnb bo stanovanjsko krizo še poglobila

Kot smo že pisali tukaj, je stranka Levica glavni...

Za samopromocijo bi tudi lagal

Kako daleč gre lahko posameznik za pridobivanje "všečkov", slave...

Ali so partizani osamosvojitelji? Malo morgen!

Predsednica države Nataša Pirc Musar je ob dnevu državnosti...