Ima Putin v Evropi res skrito tajno vojsko?

268
Foto: epa

Ruski predsednik Vladimir Putin naj bi imel v Evropi pod nadzorom zasebno vojsko, ki se je v vsakem trenutku pripravljena odzvati na njegov ukaz. “Speči” vojaki naj bi prestali identično urjenje, kot ga prestanejo ruski obveščevalci, pišejo zahodnoevropski mediji. 

Skrivnost domnevne vojske Vladimirja Putina je bila “razgaljena” po izidu knjige Putinova skrivna vojna avtorja Borisa Rajtšusterja. V knjigi avtor razkriva, da so specialno izurjeni pripadniki skriti v več evropskih državah, predvsem pa v Nemčiji. V šolah naj bi se v glavnem urili običajni športniki, njihovo urjenje pa naj bi nadzorovali nekdanji pripadniki ruske obveščevalne službe in specialne padalske enote.

Po mnenju avtorja je ravno to, da se ti ljudje predstavljajo kot nekdanji pripadniki posebnih služb, odlična krinka za dejansko podtalno delovanje, kar naj bi bilo tudi temelj Putinovega delovanja v Evropi. Enote naj bi se urile v boju 1 na 1, pa tudi v borbi z noži. Pri simuliranih dvobojih naj bi ne bilo pravil, saj naj bi želeli poustvariti realne borbene situacije.

Gre za pripadnike Pegide?
Nemški časnik Bild se je prikopal do informacij, da naj bi te enote delovale v okviru gibanja Pegida in njenih partnerskih organizacij, poroča srbski Blic. Prostovoljce naj bi pošiljali tudi v Rusijo, kjer naj bi se urili v napredem specialnem delovanju, ki naj bi vključevalo ravnanje z eksplozivom, strelnim orožjem in podobnimi taktikami.

Ž. K.