Indoktrinacija se nadaljuje: Za proslavo 70. obletnice komunistične revije Borec zlorabili tudi otroške pevske zbore osnovnih šol!

Datum:

Za 6. maj 2019 je napovedan koncert v sodelovanju Založbe Sophia in mezzosopranistke Nataše Loborec Perovšek, naslovljen po istoimenskem albumu Perovškove, ki je izšel leta 2015, “Zakaj sem Partizan?”. S koncertom naj bi ravno tako obeležili 70. obletnico izhajanja revije Borec, ki jo je decembra 1948 ustanovil republiški odbor Zveze združenj borcev NOB.

                   

Če bi bilo to vse, s koncertom kot takim ne bi imeli najmanjših problemov. Pri Borcu lahko še tako trdijo, da se revija opira “na historični materializem, svetovno-sistemske pristope raziskovanja, ki razčlenjujejo notranje, sistemske povezave med fašizmom, kolonializmom, rasizmom, šovinizmom, antifeminizmom itn., ki zaradi prevlade kapitalizma niso stvar preteklosti”, a dejstvo ostaja, da za ta koncert vstopnice prodajajo. Ob tem se lahko samo nasmehnemo in rečemo: živel kapitalizem.

A kar vsekakor zmoti, je zloraba otrok za namene ideologije. Če želijo na koncertu nastopati odrasli, imajo do tega vso pravico. Loborec Perovškova, sopranistka Mojca Hladnik, mezzosopranistka Anja Koren Usenik, tenorist Luka Grižonič, Ženski pevski zbor Kombinat, komorna skupina Godbe Cerknica, harmonikarja Krunoslav Križ in Silvan Kralj, folklorna skupina Borjač, Sežana, Sašo Hribar, Spominska enota 1. dolenjskega partizanskega bataljona ter recitatorka Breda Videnič Kuplenik imajo vsi pravico, da prosto nastopajo, kjerkoli že jim srce poželi.

Primer jugo-komunistične indoktrinacije
A to ne pomeni, da se za slavljenje jugo-komunistične preteklosti lahko zlorablja otroke. Tako bodo na koncertu sodelovali tudi Glasbena šola Zagorje, otroški in mladinski pevski zbor Glasbene šole Zagorje pod vodstvom zborovodkinje Špele Koprivšek, mladinski pevski zbor OŠ Franca Rozmana – Staneta z zborovodkinjo Tanjo Zgonc, pevski zbor OŠ Karla Destovnika – Kajuha z zborovodkinjo Marijo Tratnik Rupar, otroški pevski zbor podružnične šole Ihan OŠ Domžale z zborovodkinjo Matejko Perne Lisjak, mladinski pevski zbor in fantovski pevski zbor z OŠ Notranjski odred z zborovodkinjama Jasmino Žagar in Dašo Joželj Kranjc ter mladinski pevski zbor podružnične šole 11. maj Grahovo OŠ Notranjski odred, ki ga ravno tako vodi Žagarjeva. Ob tem pa bo nastopil še šolski bend OŠ Notranjski odred Cerknica pod mentorstvom Joželj Kranjčeve.

https://twitter.com/BozidarBiscan/status/1036654295335272453

Jasno je, da med revijo Borec in naštetimi osnovnimi in glasbenimi šolami ni nikakršne povezave, kar pomeni, da so se morale šole same angažirati v smeri, kjer bi lahko predstavljale nabor pesmi, primernih za koncert, naslovljen “Zakaj sem partizan”. To pa – podobno, kakor smo poročali o izpostavljanju učencev partizanskim pesmim pred prvomajskimi počitnicami na OŠ Brezovica – kaže na razmere v šolstvu, kjer učitelji, namesto da bi izobraževali, skrbijo za indoktrinacijo naslednje generacije mladih.

To je še toliko večja kriza za Slovenijo, ki še vedno ni pripravljena obsoditi zla vseh totalitarnih režimov, tudi komunističnega, kakor so to storili v EU. Zaradi tega del slovenske družbe še vedno vztraja pri čaščenju morilskega bratomornega komunističnega režima, ki je zrasel na truplih nedolžnih žrtev.

Otroci, oblečeni v pionirčke. (Vir: Twitter)

Slovenija je množično grobišče partizanskih jugo-komunističnih pobojev, katerih žrtve še danes niso našle svojega miru, saj se jim odreka pravica do dostojnega pokopa. Ob tem se lahko vprašamo, ali je sploh primerno, da otroci sodelujejo na takih proslavah, kjer se namesto resnice prodaja izkrivljena in radikalno olepšana slika partizanstva.

R. O.

Sorodno

Zadnji prispevki

Portugalska: V bližini plaž vse pogosteje opaženi kiti

Na Portugalskem so kiti, ki prebivajo v Atlantiku, vse...

Mahnič: Lah kot priča ne more biti predsednik preiskovalne komisije o Gen-I, to je zloraba uradnega položaja

Poslanec in član preiskovalne komisije o ugotavljanju domnevnega finančnega...

Hezbolah z več kot 160 raketami nad Izrael

Hezbolah je danes v zgodnjih jutranjih urah na Izrael...