Inšpektor in kriminalistka PU Murska Sobota suspendirana zaradi lažnega potrdila PCT – nepravilnosti so zaznali tudi drugje

Datum:

Inšpektor in kriminalistka Policijske uprave Murska Sobota sta pred dnevi prejela sklep o prepovedi opravljanja dela. Kot poroča STA, sta se zaradi lažnih potrdil PCT znašla pod drobnogledom posebnega oddelka specializiranega državnega tožilstva, ki preiskuje kazniva dejanja policistov. Novembra so namreč po več slovenskih krajih potekale hišne preiskave, in to pri policistih, ki naj bi imeli lažna potrdila PCT . Ob inšpektorju in kriminalistki iz PU Murska Sobota je ukrep izredne odpovedi pogodbe o zaposlitvi po poročanju Večera doletel še štiri uslužbence iz Generalne policijske uprave in policijskih uprav Ljubljana, Kranj, Koper in Maribor.

Inšpektor v sektorju uniformirane policije in kriminalistka Policijske uprave Murska Sobota sta pred dnevi prejela sklep o prepovedi opravljanja dela in sta se zaradi lažnih potrdil PCT znašla pod drobnogledom posebnega oddelka specializiranega državnega tožilstva, ki preiskuje kazniva dejanja policistov. Proti njima je bil uveden postopek izredne odpovedi pogodbe o zaposlitvi, so po poročanju časnika Večer potrdili v Generalni policijski upravi. Na Policijski upravi (PU) Murska Sobota poteka proti obema notranjevarnostni postopek, poroča STA.

Novembra so namreč po več slovenskih krajih potekale hišne preiskave, in to pri policistih, ki naj bi imeli lažna potrdila PCT. Na posebnem oddelku, ki usmerja preiskavo, so potrdili, da so preiskave potekale tudi na območju PU Murska Sobota, vendar zaradi interesa predkazenskega postopka in varstva osebnih podatkov informacij o morebitnih kazenskih ovadbah in kaznivih dejanjih ne morejo podati.

Izredne odpovedi še štirim policistom
Ob inšpektorju in kriminalistki iz PU Murska Sobota je ukrep izredne odpovedi pogodbe o zaposlitvi po poročanju Večera doletel še štiri uslužbence iz Generalne policijske uprave in policijskih uprav Ljubljana, Kranj in Koper. V ločeni preiskavi se je v lovke preiskovalcev zaradi vpletenosti v izdajo lažnega potrdila PCT ujel tudi policist, zaposlen na Prometni policijski postaji Maribor.

Sara Rančigaj

Sorodno

Zadnji prispevki

Joveva na zaslonih škodi svoji stranki

Nosilka liste Gibanja Svobode za evropske volitve Irena Joveva...

Dr. Krek: Referendum o konoplji se lahko zelo grdo zlorabi

"Referendum o konoplji, tako kot je napisan, se lahko...

Je oblast res tako mamljiva?

V Ilirski Bistrici še vedno vre. Temperatura je dosegla...

Putiniste in prebujence druži več, kot želijo priznati

Tucker Carlson je znan ameriški konservativni komentator. V nasprotju...