Interpelacija Počivalška razkrila bedo leve politike

Datum:

Se še spomnite dogovora, da ima vsaka vlada 100 dni miru, preden se opozicija aktivira in začne iskati napake v vodenju države? Se spomnite kakšne sestave državnega zbora, da tega niso spoštovali? No, danes smo na točki, ko je leva politika povozila vse standarde demokratičnega diskurza. Še ko smo tri mesece čakali Šarčevo vlado, je imela nato še 100 dni miru, da je počela, karkoli je pač počela. In to v času miru, blaginje, rasti BDP. Danes pa se soočamo z eno največjih globalnih kriz po 70 letih relativnega miru v Evropi. Epidemija COVID-19 je prizadela ves svet. Države rešujejo, kar se rešiti da, sprejemajo ukrepe za pomoč ljudem, kupujejo zaščitno opremo. In v niti eni državi ni opozicije, ki bi nagajala vladi. V večini držav sveta opozicija sodeluje z vlado, pomaga pri reševanju zdravstvene krize, le pri nas ne.

Spet smo svetovni prvaki. In to dvakrat. Smo na prvem mestu kot država, ki je z minimalnimi smrtnimi žrtvami zajezila epidemijo, in na prvem mestu kot država, kjer opozicija v času epidemije vlaga interpelacije zoper ministre. Levičarji so preprosto brez sramu. Vsako stanje, pa naj bo to epidemija ali vojna, so sposobni izkoristiti za svojo politično agendo. Neverjetno. Namesto da bi predlagali ukrepe, so se svojim medijem pritoževali, kako je vse, kar je predlagala vlada, zanič. Namesto da bi bili hvaležni za tone in tone zaščitne opreme, vpijejo, da je prišlo do zlorab. Dokazati jih seveda ne znajo. Če uporabimo besede poslanca LMŠ Roberta Pavšiča, nimajo nobenih konkretnih očitkov vladi, ker se menda stanje spreminja iz minute v minuto. Zakaj pa so potem vložili interpelacijo, če niti ne znajo povedati, kaj je minister storil narobe narobe?

A bolj kot domnevni očitki bode v oči dejstvo, da so izkoristili krizo za svoj dobiček. Politični dobiček. Namesto da bi pomagali vladi, jo napadajo in s tem pridobivajo naivno politično telo, ki verjame vsaki kleveti. Javno lažejo in zavajajo, brez dokazov, le zato, da bi spet prišli na oblast. In zakaj lahko to počnejo? Ker je nova vlada svoje delo opravila z odliko. Ker je nabavila dovolj zaščitne opreme. Ker je nabavila dovolj ventilatorjev. In ker je sprejela restriktivne ukrepe, ki so se jih ljudje držali. Če bi čakali prejšnjo vlado, da kaj naredi, bi bili vsi, po Šarčevih besedah, na dolgi rok mrtvi. A prišla je nova vlada in nas popeljala iz epidemije. In to je problem. Ni problem, da je vlada naredila karkoli narobe – dokazov za to namreč ni. Problem je, da je vlada neverjetno uspešna. In če je uspešna, bodo ljudje volili zanjo in za stranke, ki jo sestavljajo tudi na prihodnjih volitvah. To je srž problema za levičarje v Sloveniji.

Šarec se je tolažil, da smo na dolgi rok vsi mrtvi.

Popolnoma pobalinsko in nezrelo pa je tovrstne poteze vleči v času, ko so na tehtnici življenja ljudi. Da niti ne omenjamo katastrofe, ki jo je zdajšnja vlada podedovala. Ventilatorjev ni bilo. Skladišča z zaščitno opremo so bila prazna. Mask je bilo le za 2 dni, pa še to le za potrebe UKC Ljubljana. In ti ljudje bi zdaj rušili vlado. Zakaj že? Ker je uspešna? Ker je rešila Slovenijo? Ker je zaščitila ljudi? Ker je med ljudi razdelila 5 milijard evrov?

Vlado rušijo zato, ker je uspešna. Ker se Šarec in njegovi botri bojijo za svojo prihodnost. Pa ne v smislu represije (za to vedo, da ne bo prišla z desne strani), pač pa v smislu izgube privilegijev, izgube nedotakljivosti, izgube bajnega življenjskega sloga na račun revnih Slovencev. Bojijo se, da bi najrevnejši dobili denar države, kar dela zdajšnja vlada, ker se potem ne bodo mogli več prodajati kot borci za malega človeka. Bojijo se, da bi morda sodišča lahko delovala in bi se njihovi grehi procesirali. Šarec bi vsekakor moral kazensko odgovarjati. Vedel je, da bo epidemija, to celo omenja vladni dokument iz februarja, in nas pustil praznih rok.

Zdravko Počivalšek (Foto: Nova24TV)

A problem, s katerim se vlada sooča danes, je enak kot pred 30 leti. Prehitro smo zmagali. Tako kot nekateri še danes govorijo, da vojna za Slovenijo ni bila prava vojna, bodo tudi za to epidemijo rekli, da ni bila prava epidemija in da je vlada le kradla. A na srečo danes ljudje lahko vidijo, kaj se dogaja okoli nas, predvsem državam, kjer so na oblasti levičarji. Prišel bo dan pravice. Zato interpelacija. Zato medijski napadi. Zato največja histerija levičarskih strank od osamosvojitve naprej.

Aleksander Rant

Sorodno

Zadnji prispevki

[Video] Izraelski zunanji minister: EU naj takoj sankcionira Iran!

Iranska revolucionarna garda je pred obalo Združenih arabskih emiratov...

Šestim novinarjem odpoved pogodb, Martić nadaljuje Golobove čistke

Še šestim izkušenim novinarjem in urednikom RTV Slovenija –...

[Video] Poslanec sovražne “Svobode” poslanske kolege označil za sodrgo

Poslanec Gibanja Svoboda Aleksander Prosen Kralj zase pravi, da...

[Ekskluzivno] Milović razkriva, kako je Čeferin pripravljen izdati svoje najbližje

Boris Tomašič je v tokratni ekskluzivni oddaji gostil Miloša...