Invazija na južno mejo se nadaljuje; ujetih 91 ilegalnih migrantov

Datum:

Invazija ilegalcev na Slovenijo se nadaljuje in policisti ob južni meji imajo polne roke dela. V zadnjem vikendu so na področu policijskih uprav Koper in Novo mesto prijeli 91 ilegalnih migrantov. Koprski policisti so obravnavali 58 ilegalcev, od tega največ Pakistancev, ki jih je bilo 18, po 14 Irancev in Afganistancev, sedem Albancev, štiri Alžirce ter enega migranta iz Mjanmara. Poleg tega so se ukvarjali tudi s tremi prevozniki ilegalcev. Eden je albanski državljan, ki prebiva v Italiji in je tihotapil dva svoja rojaka, druga je Romunka, ki je prav tako prevažala dva albanska ilegalca. Tretji prevoznik je bil naše gore list, Ljubljančan, ki je v avtu prevažal štiri Irance.

Od petka zjutraj do danes zjutraj so policisti na območju Policijske uprave Koper prijeli 58 ilegalnih migrantov (Pakistan 18, Iran 14, Afganistan 14, Albanija 7, Alžirija 4, Mjanmar 1). 50 je bilo (oziroma bodo po zaključenih postopkih) vrnjenih, 8 pa jih je zaprosilo za mednarodno zaščito. V soboto ob 18. uri so v Movražu policisti ustavljali osebni avto Mercedes. Vozilo je pospešeno odpeljalo proti Gračišču, kjer so ga ustavili. Voznik je bil 37-letni državljan Albanije, z dovoljenjem za bivanje v Italiji, v vozilu sta bila še dva državljana Albanije. Zaradi kršitve zakona o tujcih je bila slednjima izrečena globa, ki sta jo poravnala. Vrnjena sta bila na Hrvaško, voznik pa je bil po zaslišanju priveden k preiskovalnemu sodniku.

V nedeljo ob 7.48 so policisti pri Mali Bukovici ustavili osebno vozilo znamke Mercedes Benz, ki ga je vozila 30-letna državljanka Romunije, prevažala pa je dva ilegalna migranta, državljana Albanije. Oba imata prepoved vstopa v schengensko območje. Izrečena jima je bila globa na plačilni nalog, ki je nista plačala, zato ju bodo vrnili na Hrvaško. Voznici je bila odvzeta prostost, po zaključenih policijskih postopkih bo privedena k preiskovalnemu sodniku. 14. julija letos so isto državljanko Romunije že ustavili policisti in jo kazensko ovadili za istovrstno kaznivo dejanje. V nedeljo ob 18.40 pa so policisti v Ilirski Bistrici ustavili taksi, ki ga je vozil 50-letni državljan Slovenije. V vozilu je imel štiri državljane Irana, ki so bili v Sloveniji nelegalno. Vse so pridržali, policijski postopki pa še niso zaključeni.

Na novomeškem koncu pa so policisti ujeli 33 ilegalcev, ki pa so se vsi prek meje prebijali brez pomoči prevoznikov. Del ujetih ilegalcev so že vrnili Hrvatom, pri drugih pa postopki še tečejo.

C. Š.

Sorodno

Zadnji prispevki

Zakaj ne “fajtajo” za 200 tisoč Slovenk brez stalnega ginekologa?

Neiskrenost Inštituta 8. marec se razkriva z dejstvom, da...

Kakšne bodo posledice zaletave in aktivistične zunanje politike Tanje Fajon?

V Sloveniji in tujini je odmeval bizaren izraz žalosti...

Za Trumpovo dokumentacijo so bili pripravljeni tudi ubijati

Agenti FBI, ki so zasegli Trumpovo predsedniško dokumentacijo v...

Odtujenost prebujenske elite

V mnogih evropskih državah se krepi nezaupanje v politično...