Iranska tovarna izdeluje ameriške, britanske in izraelske zastave, Iranci jih zažigajo, posel cveti

Datum:

V največji iranski tovarni zastav, kjer tiskajo ameriške, britanske in izraelske zastave za protestnike, ki slednje radi zažigajo, posel te dni cveti.

V iranski tovarni zastav Diba Parcham v mestu Khomein, ki se nahaja jugozahodno od Teherana izdelajo tudi do dva tisoč ameriških in izraelskih zastav na mesec, na leto, po pisanju Reutersa, natisnejo okoli 140 tisoč kvadratnih metrov blaga.

Glede na to, da so v Iranu protesti proti Ameriki malodane nacionalna športna panoga in odkar so Američani izvedli atentat na priljubljenega generala iranske revolucionarne garde Qasema Soleimanija, v polnem zamahu tak podatek niti ne preseneča. Sploh če vemo, da je ravno država tista, ki finančno podpira take proteste. Demonstratorji v Iranu tako pogosto zažigajo zastave Izraela, ZDA in Velike Britanije.

ZDA Veliki Satan

“Nimamo nikakršnih težav z Američani in Britanci,” pove lastnik tovarne Ghasem Ghanjani. “Problem imamo z njihovimi oblastniki. Problem imamo z njihovimi predsedniki, z njihovo napačno politiko.”

Po Ghanjanijevem mnennju naj bi se tega zavedali tudi sami Američani in Izraelci, vztraja namreč, da Iranci ki zažigajo zastave naštetih držav, nimajo nič proti ljudem, zgolj proti vladajočim.

To je težko verjeti, glede na to, da iranski verski voditelji ZDA označujejo za “Velikega Satana”.

Ivan Šokić

Sorodno

Zadnji prispevki

Dr. Potočnik: Nastop ministrice je pokazal, da je Ministrstvo za zdravje čoln brez krmarja

Slovenija je po besedah zdravnika dr. Federica V. Potočnika...

Korupcija je tam doma, kjer ne bi smela biti. Na preveč naslovih!?

Korupcija v pravnem smislu pomeni zlorabo zaupanega položaja v...

[Video] Kje konča “humanitarna pomoč” UNRWA, ki jo podpira tudi Lenarčič

Aktualna leva oblast še vedno vztraja pri financiranju agencije...