[Foto] Zemljevid napadov na kristjane po Evropi: Muslimani in radikalni levičarji jih najbolj napadajo v Franciji in Nemčiji

Cerkev Saint-Sulpice v ognju. (Slika: Twitter)

Ameriški inštitut Gatestone s sedežem v New Yorku je objavil šokantno poročilo o napadih na kristjane in njihove svete kraje v Evropi v letu 2019. Lansko leto so storilci napadli, zažgali ali onečastili okoli 3.000 cerkva, šol in pokopališč ali kako drugače protikrščansko delovali.

Nasilje nad kristjani in krščanskimi kraji je najbolj razširjeno v Franciji. Tam napadalci po ocenah Inštituta Gatestone uničijo v povprečju tri cerkve, šole ali spomenike na dan. Sledi Nemčija s povprečjem dveh uničenih spomenikov ali cerkev na dan. Velja poudariti, čeprav napadi v Nemčiji vključujejo predvsem rimokatoliške kraje, stavbe ali simbole, so pogosto tarče tudi protestantske zgradbe.

Poročilo poudarja, da policija storilce je malokdaj izsledi
Poročilo poudarja, da policija storilce je malokdaj izsledi. Če jih ujamejo, policija in medijski mainstream zamolčijo identiteto napadalcev. Številni tovrstni osumljenci naj bi imeli duševne motnje, zato se več napadov sploh ne obravnava kot zločin.

Po navedbah inštituta Gatestone se protikrščanski napadi v Franciji in Nemčiji ujemajo z množičnim priseljevanjem iz muslimanskega sveta. Zaradi pomanjkanja uradnih statističnih podatkov o storilcih in motivih je nemogoče natančno vedeti, koliko napadov je mogoče pripisati muslimanskemu antikrščanstvu ali džihadističnim razlogom.

Prevladujoči evropski mediji se ukvarjajo predvsem z napadi na muslimanske migrante
V Španiji napade na cerkve in križe večinoma izvajajo anarhisti, radikalne feministke in druge skrajno leve aktivistke.

Poročilo je tudi kritično do dejstva, da se prevladujoči evropski mediji ukvarjajo predvsem z napadi na muslimanske migrante, ne poročajo pa o muslimanskih protikrščanskih napadih.

Demokracija

 • Ivan Ivanovič

  Multikulti, a ne?
  Merklova, Macaron, Juncker … in ostali fašiglobalisti pa nič krivi …

 • samsara

  Angelini gostje se ‘kratkočasijo’.
  Za delo niso, saj nič ne znajo (po nemški raziskavi jih dobrih 80% nima sploh nikakršne šole, niti osnovne), pa se polni energije, dobro hranjeni in vzdrževani (tako kot še nikoli prej), znajdejo po svoje.

 • Black_hawk

  V sloveniji smo tega vajeni, temu rečejo sistemska rešitev.

 • piko8

  Največ zaslug za sranje v EU ima angela merkl + leve fašistične organizacije!!

 • Matej

  A dejte dejte ne bod te bedaki, ce jih nebi amerikani non stop napadal z vojno sigurno nebi prihajali h nam delat ker 1970,1980 let so vsi hodili delat h njim, tako da za vse so krivi americani

  • Clemen J.

   Haha ne delaj s pametnega, Najmanj migrantov prihaja prav z držav ki jih je amerika napala. Iraq afganistan, največ pa maroko, alzirija, palestina, in sirija. Smešno vsi ti musliči vedno bežijo v države ki niso muslimanske ne pa v sosednje islamke države, le zakaj ,ker tam je že islam. Samo idioti kot ti tega ne vidijo.

 • sunday

  menim, da je vse popolnoma jasno – če ne bomo mi njih bodo oni nas in to popolnoma – iztrebili!!!
  tisti, ki jih podpira je izdajalec lastnega naroda, države, celotne eu in to lahko podpira samo izdajalski bolni um !!!

 • xtc

  In potem krulijo,da se nekateri zgodovinski dogodki nebi več ponovili,sami pa naravnost potiskajo zadevo v to smer.

 • Olga101

  Macron laja o antisemitizmu v Evropi!? Ne pove pa, da dvoličnež sam množično uvaža antisemitiste – Islamiste! Enako je s stazijevko Merklo! Oba s
  tem omogočata napade na kristjane in Žide! O komunističnih zločinih oba molčita!