Iranski teroristi pozivajo k napadom na novo ameriško veleposlaništvo v Jeruzalemu! Ob tem razpisana tudi denarna nagrada!

Datum:

Skrajna iranska organizacija po poročanjih ponuja nagrado v višini 100 tisoč ameriških dolarjev vsakomur, ki bo bombardiral novo ameriško veleposlaništvo v Jeruzalemu.

Skupina Iranian Justice Seeker Student Movement je k napadu pozvala preko plakatov, potem ko so odprtju novega veleposlaništva nasprotovali tako palestinski kot tudi iranski uradniki.

“Gibanje bo podprlo vsakogar, ki bo uničil ‘nezakonito’ ameriško veleposlaništvo v Jeruzalemu,” je mogoče prebrati na plakatu, ob tem pa je ponujena nagrada v višini 100.000 ameriških dolarjev, navedeno pa je tudi, da je premestitev ambasade med muslimani in osvoboditelji sprožila jezo. Poziv k napadu predstavlja zadnjo obliko stopnjevanja napetosti s strani sovražnih islamskih držav in voditeljev, ki so glasno kritizirali premestitev ameriške ambasade iz Tel Aviva v deklarirano prestolnico Izraela, mesto Jeruzalem.

Foto: Twitter
Foto: epa

Terorizem, usmerjen proti diplomatom in ambasadam, predstavlja osrednji steber kulture islamskega režima
Michael Rubin, nekdanji svetovalec na Pentagonu in strokovnjak za trde režime, je za Washington Free Beacon povedal, da terorizem predstavlja naravo, ki je zakoreninjena v iranskem režimu. “Na žalost terorizem, usmerjen proti diplomatom in veleposlaništvom, predstavlja osrednji steber kulture islamskega režima,” je dejal Rubin in dodal, da se mladi Iranci s terorizmom pričnejo spoznavati v šolah. “Prelagati krivdo na Washington ali Jeruzalem je enako kot kriviti žrtev in s tem dajati teroristom veto.”  

Po prepričanju Behnama Bena Talebluja, raziskovalnega sodelavca pri Fundaciji za obrambo demokracij, je omenjeni plakat naravnost odvraten, ob tem pa je obtožil iranski režim, da je ta kriv za spodbujanje tovrstnega obnašanja. “To ni nič drugega kot povabilo h grozljivemu dejanju mednarodnega terorja s strani študentske skupine, ki se zgleduje po Iranu, državi, ki predstavlja najpomembnejšo pokroviteljico terorizma na svetu.”

N. Ž.

Sorodno

Zadnji prispevki

Skrito sporočilo v Bidnovem odstopnem pismu: Kdo pravzaprav vodi ZDA?

"Kako sramoten konec sramotnega predsedovanja," je ob odstopu Joeja...

Trump Bidna označil za najslabšega predsednika v zgodovini ZDA

Nekdanji ameriški predsednik in republikanski predsedniški kandidat Donald Trump...

[Video] 94-letnega Lojzeta iz vozička spravila frajtonarica

Na Radiu Ognjišče poteka čudovita dobrodelna akcija Dobro delo dobro dene, ki...