ISIS napoveduje novo krvavo turnejo po EU in ZDA

Datum:

Čeprav večina ljudi misli, da je skrajna sunitska teroristična organizacija ISIS že premagana, ni tako. Kot al-Kaida ima celice po vsem Bližnjem vzhodu, severni Afriki, pa tudi v EU in ZDA, kjer rekrutira in radikalizira predvsem muslimane druge generacije, ki se na zahodu ne znajdejo. Zdaj zopet grozijo civilistom v Evropi in ZDA.

ISIS je namreč muslimane po svetu pozval, naj izvajajo napade džihada v Ameriki, Evropi in po vsem svetu.

Kot cilj prikazujejo ameriško metropolo New York City:

foto: X

“Levi islama: lovite svoj plen, bodisi Jude, kristjane ali njihove zaveznike na ulicah in cestah Amerike, Evrope in sveta. Vdrite v njihove domove, ubijte jih in ukradite njihov mir s kakršnimi koli sredstvi, ki jih imate na voljo,” so zapisali na svoji domači strani.

“Razumite, da ste vlada Islamske države, ki udarjate v domovine nevernikov in se maščujete v imenu muslimanov v Palestini, Iraku, Siriji in drugih muslimanskih državah,” grozijo in svojim sledilcem dajejo navodila za sredstva, s katerimi bi lahko napadli:

“Pripravite načrte in diverzificirajte napade: podtaknite eksplozivna sredstva, nevernike napadite z granatami in ognjenimi izstrelki, ustrelite jih z naboji, prerežite z ostrimi noži in preganjajte z vozili. Iskrena oseba ne bo varčevala pri prelivanju krvi iz src Judov, kristjanov in njihovih zaveznikov in s tem olajšala trpljenja v srcih vernikov.” 

Ciljno usmerjena navodila

To so izredno natančna navodila, ki so jih osamljeni volkovi Islamske države dobili že v letih 2014, 2015 in 2016, ko so po krvavi turneji, ki je obsegala celo kopico evropskih metropol (Pariz, Barcelona, Bruselj, Madrid …) pobili več tisoč ljudi. Medtem evropske države v EU spuščajo migrante brez dokumentov in tudi tistih z zavrnjenimi prošnjami za azil ne vrnejo v izvorno državo.

Bodo po EU spet polagali rože v spomin na žrtve terorizma? (Foto: epa)

Spomnimo, pri nas se je podpredsednica državnega zbora priklenila na enega takega zavrnjenega azilanta in policiji preprečila deportacijo. Poleg tega je vlada že na začetku tega mandata odstranila ograjo na slovensko-hrvaški meji, čeprav je ta (kot kaže madžarski primer) zelo učinkovito sredstvo pred nezakonitimi prestopi meje.

Podpredsednica DZ Nataša Sukič (Levica) je priklenjena na migranta, ki bi moral biti zaradi zavrnjene prošnje za azil deportiran. (Foto: STA)

Ko se bo neizbežno zgodila tragedija, ne bodo krive razmere na Bližnjem vzhodu. Kot tudi v letih 2014–2016 niso bile krive razmere v Siriji. Pobijali so sinovi bogataških Maročanov, ki razen vere v isti abrahamski mit niso imeli prav nič z muslimani na Bližnjem vzhodu.

I. K.

Sorodno

Zadnji prispevki

[Video] Razkriti posnetek dokazuje vpletenost uslužbenca UNRWA v oktobrski masaker v Izraelu

Izrael je razkril prestreženo vsebino telefonskega pogovora, kjer Memduh...

Fides pod lažno presumpcijo, da imamo v Slovenji vladavino prava

Včeraj je Fides sklenil, da na ustavno sodišče vloži...

Furs postavljen na laž; občutljivi podatki “romali” h Golobovim komisijam

Finančna uprava RS zanika namigovanja o pošiljanju podatkov osebam...