Islamist v Sarajevu ustrelil dva vojaka, nato streljal še na avtobus in se razstrelil

Datum:

Napadalec je v vojašnici v predmestju Sarajeva z avtomatskim orožjem ustrelil in ubil dva pripadnika vojske BiH, še enega pa ranil. Nato se je zatekel v hišo v bližini napada in se po neuspešnem pogajanju razstrelil.

                   

Napad se je zgodil na obrobju Sarajeva v naselju Rajlovac. Po navedbah policije sta bila ubita dva vojaka, poškodbe pa so utrpeli še voznik avtobusa in dva potnika, saj je napadalec, 34-letni Enes Omeragić, streljal tudi na avtobus, zaradi razbitega stekla pa je bil ranjen voznik in nekaj potnikov.

Na prizorišče je prispelo več deset pripadnikov posebnih enot policije, napadalec pa se je zatekel v družinsko hišo v bližnjem naselju Sokolje. Tam naj bi se malo pred polnočjo razstrelil, policija pa je nato po besedah njenega predstavnika Vahida Čosića v poslopju našla njegovo truplo.

Ubita vojaka sta Bošnjak Armin Salkić (26 let) in Srb Nedeljko Radić (34 let).

Vse kaže, da gre za terorizem
Kot je dejal vodja državne preiskovalne in varnostne agencije (Sipa) Perica Stanić, navedbe prič napada govorijo v prid ideji, da je bil napadalec islamist. Tudi namestnik ministrice za obrambo Boris Jerinić je menil, da vse kaže na teroristični napad.

Premier BiH Denis Zvizdić je medtem po sestanku z vodji varnostnih in policijskih agencij v državi zatrdil, da je “streljanje na vojsko streljanje na državo”. Potrdil je, da že od petkovih napadov v Parizu v državi velja višja stopnja varnosti, sedaj pa jo bodo povišali na najvišjo.

B. O., STA

Sorodno

Zadnji prispevki

Nemška vlada se je spravila na svobodo tiska

Nemška notranja ministrica Nancy Faeser je prepovedala revijo Compact,...

[Komentar] Atentat sredi Bidnovega kaosa

Poskus atentata na nekdanjega ameriškega predsednika se ni zgodil...

KLS Ljubno se pobira kljub 100-milijonski škodi po poplavah

Podjetje KLS Ljubno, ki je specializirano za proizvodnjo zobatih...

Zelenski: “Mirovnega vrha bi se morala udeležiti tudi Rusija”

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je v okviru priprave drugega...