Glasbeni maraton za glasbenika z velikim srcem – ker sam več ne more, bodo zanj peli drugi

Datum:

Glasbenik Tomaž Ahačič, poznan pod imenom Fogl, je še nedolgo nazaj razveseljeval poslušalce in gledalce po Sloveniji – danes pa pojejo za njega. Po izgubi službe in tragičnem boju z rakom je izgubil jezik, grlo in glas, na dan operacije mu je umrl še oče. Danes v Hali Tivoli zanj pojejo številni glasbeniki, ki na dobrodelnem koncertu zbirajo zanj denar.

                   

Fogl je tako rekoč živel za glasbo, pel v skupini Yuhubanda in navduševal v oddaji Znan obraz ima svoj glas, ko so se v njegovem življenju začele dogajati tragedije ena za drugo. Najprej je po koncu oddaje izgubil dve službi, in sicer so ga zamenjali v skupini Yuhubanda, prav tako je dobil odpoved kot učitelj vožnje. Kmalu za tem so mu odkrili raka na jeziku, zaradi katerega so mu morali odstraniti jezik in grlo. Po petnajsturni operaciji je izvedel še žalostno novico, da mu je v času operacije umrl oče.

Na svojem Facebook profilu je zapisal: “Svojo žalostno zgodbo bi rad delil z vami, ne zaradi razloga, da bi se vam zasmilil, ampak da mogoče komu rešim življenje ali skušam pomagati. Da se še vedno splača živeti kljub udarcem, ki te dejansko vržejo na tla. V svarilo vsem, ki mislite, da ste krojači svoje usode … Ker rak ne izbira.”

Velik odziv slovenskih glasbenikov

Rebeka Dremelj. Foto: STA
Rebeka Dremelj. Foto: STA

Slovenski glasbeniki so Tomažu – predvsem na družabnih omrežjih – v velikem številu izrazili svojo podporo, sočustvovanje in dobre želje; svoje besede pa so številni izmed njih podkrepili tudi z udeležbo na dobrodelnem koncertu. Mnoge med njimi je novica o Tomaževi bolezni pretresla, med drugimi je Rebeka Dremelj, ki je pred časom prav tako zbolela za rakom, na svoji Facebook strani zapisala:

“Tomažu je rak vzel jezik. Nikoli več ne bomo slišali njegovega glasu, ki je nekaj let nazaj zabaval tudi vse svate na najini poroki. Zdi se mi prav, da je svojo zgodbo delil z javnostjo, kajti sedaj so vsaj vse misli, vse molitve in vsa pozitivna energija usmerjene vanj. Ker pa sama vem, česa ga je poleg izgube življenja najbolj strah, sem se odločila, da ves izkupiček prodanih kart svojega petkovega koncerta v Brežicah namenim njemu in mu s tem vsaj malo pomagam.“

Na dobrodelnem koncertu v Tržiču zbrali 23 tisoč evrov
Glasbeniki iz celotne Slovenije so stopili skupaj in z dvema dobrodelnima koncertoma začeli zbirati sredstva za 46-letnega Tomaža, ki je ostal brez vseh prihodkov. Prvi izmed koncertov je potekal v domačem Tržiču, kjer je 2.300 obiskovalcev zanj zbralo 23 tisoč evrov. Naslednji koncert bo potekal v dvorani Tivoli, kjer lahko pričakujemo glasbeni maraton poln smeha in veselja, pa tudi iskrenosti in solz.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

V četrtek, 19. novembra, se bo ob 19.00 v Hali Tivoli pričel dobrodelni koncert, na katerem bodo nastopili številni slovenski glasbeniki in s tem podprli zbiranje finančnih prispevkov za Tomaža Ahačiča. Med drugimi bodo nastopili: Šank Rock, Kingstoni, Rock Partyzani, Gadi, Tomaž Domicelj, Andrej Šifrer,Omar Naber, Rebeka Dremelj, Nuša Derenda, Pop Design, Rock’n’band, Čuki in mnogi drugi. Program bodo popestrile različne plesne skupine in voditelji: Boštjan Romih, Rado Mulej, Oriana Girotto, Dragan Bulič ter drugi radijski voditelji.

Kdo je Tomaž Ahačič?
Tomaž je 46-letni vsestranski glasbenik. Zadnja leta smo ga poznali kot pevca zasedbe Yuhubanda, s katero je leta 2005 slavil na tekmovanju slovenske popevke. Širši javnosti je postal še bolj znan po svojih izvrstnih pevskih nastopih v oddaji Znan obraz ima svoj glas, ko je legendarno oponašal Luciana Pavarottija in Majdo Sepe.

Anja Dangubič

Sorodno

Zadnji prispevki

Klakočarjeva užaljena, ker nesojenega partnerja na slavnostno sejo spet ne bo

Premier Golob se bo na predvečer dneva državnosti udeležil...

Francoska desnica pripravljena voditi državo

Da so pripravljeni vladati Franciji, je na programski konferenci...