Islamisti brutalno pomorili 52 mladih ljudi na severu Mozambika

Datum:

Islamisti so brutalno ubili 52 mladih ljudi, njihova trupla so bila masakrirana. Policija poroča, da so bili nekateri obglavljeni, potem ko so zavrnili pridružitev Islamistični milici. Napad se je zgodil 7. aprila v vasici Xitaxi, a so ga odkrili šele v torek, 21. aprila.

Po poročanju policije so bili vaščani na severu Mozambika, v provinci Cabo Delgado usmrčeni s strani Islamistične milice. Zaradi njihovega upora jih je bilo v zadnjih treh letih ubitih na stotine, na tisoče prebivalcev pa razseljenih. Na tem področju deluje islamistična skupina, bolje poznana kot al Shabab, ni pa jasno, ali je kakorkoli povezana z bistveno večjim istoimenskim somalijskim gibanjem.

“Kriminalci so pred kratkim novačili mlade ljudi, da pristopijo v njihove vrste. Temu so se v pokrajini Cabo Delgado uprli. To je izzvalo jezo teh kriminalcev in so neselektivno na krut način pobili 52 mladih ljudi,” je državnim medijem povedal tiskovni predstavnik policije Orlando Mudumane.

Cabo Delgado na severu Mozambika je eno najrevnejših regij, vendar z bogatimi mineralnimi viri. Leta 2010 so ob obali Indijskega oceana odkrili ogromne rezerve plina. Pretekli teden je poveljnik nacionalne policije Bernardino Rafael zanikal govorice, da naj bi bili nekateri deli pokrajine Cabo Delgado pod nadzorom upornikov oziroma islamistične milice.

Za napad še nihče ni prevzel odgovornosti.

Jolanda Vrečar

Sorodno

Zadnji prispevki

Simbolika na pikniku Svobode, ki se je ne da prezreti

Boris Tomašič je v oddaji Kdo vam laže naredil...

Danes v DZ: Župani nočejo migrantov

"Vlada je sprejela sklep brez vednosti lokalne skupnosti. Vemo...

Svobodnjaška inkvizicija se je znova izkazala za farso

Bivši predsednik uprave Telekoma Tomaž Seljak in predsednik uprave...