ISW: Trije predpogoji za “pomemben napredek” ukrajinskih sil

Datum:

Ameriški inštitut za vojne študije navaja tri predpogoje za “pomemben” napredek oziroma preboj ukrajinske vojske na bojišču. Trenutno se zdi, da vse predpostavke držijo, še navaja ISW. 

Ameriški inštitut za vojne študije (ISW) kot prvo predpostavko navaja, da ruske sile nimajo potrebnih rezerv oziroma bojne moči za ohranjanje obrambne linije v Zaporoški regiji. Druga predpostavka je, da morajo ukrajinske sile ohraniti “zadostno bojno moč”, da lahko nadaljujejo z napadom, potem ko bo ruska vojska izčrpana, poroča IndexHR.

Zadnja predpostavka pa je, da ruski obrambni položaji za trenutnim bojnim območjem niso tako minirani ali dobro pripravljeni kot utrdbe, ki so jih ukrajinske sile že prebile. Trenutno se vse tri predpostavke zdijo pravilne, vendar pa ni mogoče z gotovostjo predvideti, da bo tako tudi ostalo. ISW še navaja, da so ruske sile v Zaporoški regiji razredčene, zlasti na zahodnem delu, ukrajinske operacije okoli Bahmuta pa okupatorja osredotočajo na ukrajinski vzhod, proč od južne fronte. Posledično Moskva na območju ni uspela ustvariti strateških rezerv.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Odstopila vodja ameriške tajne službe

Vodja ameriške tajne službe Kimberly Cheatle je odstopila. Po...

Musk: “Moj sin je mrtev, ubil ga je virus prebujenstva”

Elon Musk je v nedavnem intervjuju delil osebno zgodbo...

Republikanski senator zahteva Bidnovo razrešitev

Republikanski senator Eric Schmitt je pozval vse člane Bidnovega...