Italijanska premierka šokirana zaradi nemškega financiranja nevladnih organizacij, ki v Evropo uvažajo migrante

Datum:

Italijanska premierka Giorgia Meloni je ogorčena, nemškemu kanclerju Olafu Scholzu iz socialdemokratske stranke (SPD), sestrske stranke slovenske SD, ki jo vodi Tanja Fajon (na to prijateljstvo je izredno ponosna), se je pritožila zaradi nemškega financiranja nevladnih organizacij pri tihotapljenju nezakonitih migrantov.

Italija se letos sooča z rekordnim migracijskim valom, vse bolj obremenjena je tudi Nemčija, čeprav je njihova vlada sredi septembra sporočila, da Nemčija do nadaljnjega ne bo sprejemala migrantov iz Italije.

Melonijeva je Scholzu zapisala: “Osupnila sem, ko sem izvedela, da se je vaša vlada brez usklajevanja z italijansko odločila zagotoviti znatna sredstva nevladnim organizacijam, ki sodelujejo pri sprejemanju nezakonitih migrantov na italijanskem ozemlju.”

Nemško zunanje ministrstvo je potrdilo, da je nemški parlament za dva projekta, povezana z migranti, odobril sredstva v višini 400 do 800 tisoč evrov. Italijanska premierka je ob tem menila, da bi bilo to pomoč bolje uporabiti v Nemčiji kot Italiji.

Radio Genoa pa redno objavlja posnetke, kako nevladne organizacije nezakonitim migrantom pomagajo pri prečkanju Sredozemskega morja. Eden zadnjih je tudi naslednji, nanaša pa se na tihotapljenje na špansko obalo. Vse skupaj pa v EU.

Moja Dolenjska

Sorodno

Zadnji prispevki

Britanci pretreseni: Moški zabodel vojaka in iz noža lizal kri

Britanskega vojaka je sredi belega dne, ko se je...

[X odzivi] “Brezsramno je tole; ga ni bilo junaka, ki bi ga poslal domov”

"Hiša, podarjena s strani zasebnega podjetja, hudi birokratski zapleti...

Radgonske gorice osvojile šampionsko odličje in deset zlatih medalj

V sredini julija je v prostorih Pomurskega sejma potekalo...