Italijanski general ima svojevrsten načrt: “Rešite migrantsko krizo s pomočjo kontracepcije!”

Datum:

Italijanski general in pisatelj Carlo Jean je zavrnil možnost uspešnega vojaškega posredovanja s strani Italije v Libiji, kjer se razmere poslabšujejo. Ob tem je predlagal uporabo kontracepcije kot edini način reševanja migracijske krize.

                   

General Carlo Jean, ki je trenutno profesor geopolitike na univerzi Marconi v Rimu, trdi, da bi bilo uspešno vojaško posredovanje v Libiji s strani Italije nemogoče. Pri tem je pojasnil, da bi bilo v tem primeru potrebno v Libijo poslati vsaj 200 tisoč vojakov, česar pa javnost nikakor ne bi podprla. Že s tem, ko je Italija začela zavračati vstop ladij z nelegalnimi migranti v svoja pristanišča, so si oblasti nakopale številne težave s strani nevladnih organizacij. Za Il Giornale je dodal še, da je edina država, ki bi lahko uspešno vojaško posredovala v Libiji, Egipt, ki pa bi bil to pripravljen storiti le v zameno za naftna polja na območju Tibesti ali pa vsaj za provizije pri izkoriščanju nafte na tem območju.

Za poslabšanje situacije v Libiji je Jean okrivil Macrona
Jean je prepričan, da je za poslabšanje situacije v Libiji kriv francoski predsednik Emmanuel Macron, saj na vrh, ki ga je organiziral meseca maja, ni povabil številnih lokalnih plemenskih voditeljev, zaradi česar so slednji mislili, da jim bo onemogočen dostop do nacionalnih bogastev in so se posledično usmerili proti centrom moči. Poudaril je še, da enoten libijski narod ne obstaja, pač pa libijsko prebivalstvo sestavlja skupina različnih plemen. Tudi nekdanji voditelj Libije Moamer Gadafi se je tega zavedal in se ob težavah ni pogovarjal z uporniki, ampak je podporo iskal pri voditeljih teh plemen.

Foto: epa

Migrantska kriza se bo le še poslabševala, rešitev je kontracepcija
S številnimi medicinskimi pripomočki, ki jih je darovala Evropa, in posledičnim izboljšanjem zdravstvenih ter higienskih razmer v Afriki se je močno dvignila pričakovana življenjska doba Afričanov, kar dodatno pospešuje že tako hitro rast afriškega prebivalstva. “Še v petdesetih letih je bilo Afričanov le 200 milijonov, danes jih je milijarda, ob takšnem tempu rasti pa jih bo do konca stoletja štiri milijarde,” je še povedal Jean in dodal, da bo samo Nigerija do leta 2050 imela več prebivalcev kot celotna Evropska unija. Na resnost situacije kažejo tudi izsledki raziskave Pew Research Centra, kjer so ugotovili, da se kar dve tretjini Afričanov želi preseliti v Evropo ali Združene države Amerike, več milijonov pa se jih pripravlja na odhod v naslednjih letih.

Skrb vzbujajoča pa so tudi izrazito naklonjena stališča nekaterih vodilnih evropskih politikov do migracij, ob čemer poleg Macrona Jean izpostavlja tudi predsednika Evropske komisije Jean-Clauda Junckerja, ki je ob neki priložnosti izjavil, da je jasno, da bomo v prihajajočih desetletjih potrebovali imigracije, ob tem pa se je zavzel, da bi “Afričanom, ki imajo možnosti, da pridejo v Evropo in si tega želijo, omogočili legalen vstop”.

Po Jeanovem mnenju je tako edina rešitev za uspešno zajezitev migrantske krize kontracepcija, ki bi omogočila demografski prehod, kar bi bistveno izboljšalo življenjski standard v Afriki.

J. Ž.

Sorodno

Zadnji prispevki

Na tekmi s Srbijo se bo srečala balkanska naveza Vučić, Golob in Janković

Ob robu evropskega nogometnega prvenstva in pred četrtkovo tekmo...

Zgodba dveh digitalnih Slovenij

Prejšnji minister za digitalno preobrazbo v Janševi vladi je...

Miran Videtič: “Sile, ki težijo k spremembi smeri EPP-ja, bi znale uspeti!”

"Skratka, nekaj se bo dogajalo, čuti se neka napetost...

Ustvarjalna svoboda, ne izključevanje – upanje za vse

Za nami so evropske volitve, v katerih smo se...