Iz destruktivne Levice, ob fiasku svoje brezupnice sporočajo, da bodo še naprej sejali razdor in rušili uspešno Janševo vlado!

Datum:

“Spet nove grožnje skrajnežev, žal,” se je premier Janez Janša odzval na izliv brezupa Levice, ki se ji je zalomilo s konstruktivno nezaupnico. In medtem ko je Janša znova podal roko sodelovanja vsem poslanskim kolegom, so v Levici ponovno dokazali, da so za sodelovanje povsem nekompatibilni, edino njihovo poslanstvo pa destrukcija. 

Predsednik vlade Janez Janša se je odzval na izbruh gneva ob bolečini Levice, kjer se ne morejo sprijazniti, da po vseh destruktivnih naprezanjih v zadnjem letu in nekonstruktivni brezupnici, vlada še vedno trdni drži vajeti slovenske politike. Obenem so jasno pokazali, da so za kakršnokoli sodelovanje povsem nekompatibilni, celo škodljivi. Njihov edini smoter v parlamentu, je boj proti fiktivnemu, bajeslovnemu sovražniku in sejanje razdora, ki ga tako radi očitajo drugim.

Dokazali so, da je njihovo poslanstvo destrukcija, in da ljudem ne morejo ponuditi ničesar koristnega. In čeprav se v javnosti kažejo kot pacifistična sila, ki nasprotuje vsemu, kar le malce diši po vojski, prav sami ves čas netijo razdor in bijejo nesmiselne politične bitke ter se igrajo “hipijevsko” revolucijo. Tudi sami obljubljajo, da “bojev v naslednjih mesecih ne bo manjkalo, in da dajejo svojo besedo, da bodo v njih sodelovali – v parlamentu in zunaj njega.”

Svojo bojno nastrojenost dokazujejo tudi v pamfletu, ki ga imenujejo “Odziv po padli nezaupnici”, kjer so se kot pravi prvoborci lotili verbalnega likvidiranja strank SMC in DeSUS, ker sta se zanje izkazali kot zaupanja nevredni izdajalki, ki ne želita tuliti v rog mitološkega “antijanšističnega boja”. Gre za ponesrečeno analogijo “antifašističnega boja”, kar dokazuje, da je Levica fizično sicer prisotna v Državnem zboru, mentalno pa v Kočevskem rogu. Kot je znano, je Janševa vlada v državnem zboru uspešno prestala glasovanje o konstruktivni nezaupnici.

Kandidatu za predsednika vlade Karlu Erjavcu na tajnem glasovanju namreč ni uspelo zbrati dovolj glasov. Podprlo ga je 40 poslancev, sedem jih je glasovalo proti. Poslanci so sicer prevzeli 53 glasovnic, vse so bile vrnjene. Šest glasovnic je bilo neveljavnih. Po neuspeli rušitvi ene najuspešnejših slovenskih vlad, pa je vodja koalicije, poraženi levi opoziciji, znova kolegialno ponudil roko. V imenu vlade je povabil vse poslanske skupine k sodelovanju pri premagovanju epidemije in k skupnim naporom za blaginjo Slovenije.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Evroposlanci: Vnovična izvolitev von der Leynove je zamujena zgodovinska priložnost!

Evroposlance iz vrst SDS smo povprašali, kaj menijo o...

Slovenske železnice po številu zaposlenih prekašajo celo ameriški Amtrak

Gospodarnost in učinkovitost investicij Slovenskih železnic je pod drobnogledom,...

Ameriški intelektualec: “Podporo Trumpu generira strah pred komunizmom”

Ameriški matematik, investitor in javni intelektualec dr. Eric Weinstein...