Iz proračuna so prejeli več kot tri milijone evrov! Ekstremna mariborska organizacija Pekarna Magdalenske mreže postavila spominski zmazek za “konec” demokracije

Datum:

Izpostava ekstremne levice v Mariboru si je, v boju proti trenutni vladi, postavila spominsko ploščo. Proračunske pijavke iz Pekarne Magdalenske mreže so postavile spominsko obeležje za svoj “upor proti fašizmu” v Sloveniji. Nanjo pa so zapisali: “Na tej fasadi je “demonkracija” prebarvala svobodo izražanja. Smrt narodu, svoboda fašizmu.” Umetniški zmazek še pooseblja Janeza Janšo kot člana fašističnega gibanja z iztegnjeno levo roko.

                   

V radikalni mariborski organizaciji Pekarna Magdalenske mreže bodo zopet izvedli predstavo za svoje zveste vstajnike in pedalarje. Mariborske oblasti so ob koncu aprila odstranile škandalozni grafit na zidu Pekarne, ki prikazuje predsednika vlade Janeza Janše kot fašista. Sanjači demokratičnega socializma so pravici zadostili na svoj način. Ne bi se čudili, če bodo dominantni mediji iz obskurne postavitve plošče uprizorili medijski šov, zapakiran kot boj za svobodo govora, demokracijo … Ne pozabimo, Pekarna Magdalenske mreže, za katero verjamemo, da marsikdo zanjo še ni slišal, je po podatkih Erarja iz proračuna prejela že 3.125.482,60 evra davkoplačevalskega denarja.

Pekarna Magdalenske mreže je mariborska verzija anarhističnih gibanj z ljubljanske Metelkove in tovarne Rog. Gre za nevladno organizacijo, ki živi na račun davkoplačevalskega denarja, njeno poslanstvo naj bi bilo programsko in projektno sodelovanje med posamezniki in skupinami umetniških, kulturnih, izobraževalnih, raziskovalnih, ekoloških, informacijskih in humanitarnih dejavnosti ter nudenje podpore pri razreševanju njihovih kratkoročnih in dolgoročnih prostorskih potreb. Organizacijo vodi feministična herojinja Urška Breznik.

Pekarna Magdalenske mreže. (Foto: V fokusu)

Uporniki za naš denar
Breznikova je aktivistka radikalnih prepričanj, znana kot ena najbolj gorečih nasprotnic druge Janševe vlade, prav tako se je zavzemala za rušenje takratnega mariborskega župana Franca Kanglerja. Kot je zapisano na spletnem portalu eMaribor“/…/ je najlažje biti upornik in biti prisesan na državne jasli.”

Sanjin Jašar se mora zaradi svojih kriminalnih dejanj zagovarjati na sodišču. (Foto: Twitter)

Pekarna Magdalenske mreže pa ni samo dom kulturnim, izobraževalnim in raziskovalnim dejavnostim, ampak tudi klubu Supernova, ki ga vodi razvpiti Sanjin Jašar. Spomnimo, v prostorih Pekarne Magdalenske mreže v klubu Supernova je bila januarja 2016 uvedena hišna preiskava, kjer so policisti našli 44 sadik indijske konoplje, šest kilogramov posušenih delcev te rastline, šest gramov konopljine smole in 700 mililitrov kreme s THC. Zato se lahko davkoplačevalci upravičeno vprašamo, kaj financiramo, predvsem pa je bilo to pomembno v času, ko je bil denar za reševanje kriz posameznikov in podjetnikov krvavo potreben.

Urška Breznik svoje alternativne težnje hotela preoblikovati v stranko, kar se je kasneje uresničilo s stranko Levice
Urška Breznik je bila v času rušenja druge Janševe vlade tudi med najbolj aktivnimi vstajniki v Ljubljani – tako je bila predstavljena v Dnevniku dne 16. februarja 2013 v članku novinarja Uroša Škerla Krambergerja. Med drugim je dejala, da bi morali ustvariti močno levo, progresistično gibanje, povezano s sorodnimi gibanji po svetu. “Progresistično gibanje pa bi morali dopolniti s stranko, ki bi izhajala iz socialističnih načel. Morda bi se morala imenovati delavska stranka, saj smo dandanes delavci vsi,” je izjavila Breznikova.

Koordinator Levice Luka Mesec in Urška Breznik sta dolgoletna politična zaveznika. (Foto: Facebook)

Njene sanje so se uresničile naslednje leto, ko so se Inciativa za demokratični socializem, stranka TRS in Demokratična stranka dela združili v stranko Levica. Urša Breznik pa je postala ena izmed glavnih podpornic in satelitov stranke Levica. Zato je toliko bolj razumljiv njihov strah, da pod novo vlado ne bodo več pritekala dragocena proračunska sredstva.

Glede na to, da so mladi levi radikalci v večinskih slovenskih dominantnih medijih prikazani kot bodoči upi razvoja Slovenije, so njihove nore ideje zasedle relevanten medijski prostor. Poosebitve predsednika vlade Janeza Janše kot fašista predstavljajo le še eno izmed provokacij privilegiranih kolesarskih protestnikov, ki jih varujejo skrite sile tranzicijske levice.

Luka Perš

Sorodno

Zadnji prispevki

Janša: Prst je uperjen v vas, Nataša Pirc Musar

Predsednik Slovenske demokratske stranke Janez Janša se je odzval...

Četrtkova Tarča je znak, da so odnosi v koaliciji že bili skrhani

Evropski poslanec iz vrst SD Matjaž Nemec je v...

Nika Kovač “fajta” samo tam, kjer se obetajo politične točke?!

Očitno je, da pri Niki Kovač v ospredju ni...

Znan je datum začetka pristopnih pogajanj Moldavije in Ukrajine

Včeraj proti koncu dneva so se veleposlaniki držav EU...