[Izjava dneva] Tečejo, da bi čim prej izpolnili anketo v podporo Gibanja Svobode in Golobove vlade

Datum:

Po oceni 24ur in Mediane tile tudi danes tečejo, da bi čimprej izpolnili anketo v podporo GS in Golobove vlade,” je Janez Janša komentiral zadnjo anketo Mediane, objavljene na 24ur.

                   

Včeraj je največji komercialni medij 24ur objavil anketo Mediane, ki je namerila porast podpore stranki Gibanje Svoboda, ki s 17,3-odstotno podporo sledi Slovenski demokratski stranki z 21,8-odstotno podporo.

Vse to bi bilo še nekako razumljivo, če Gibanje Svoboda ne bi volivci kaznovali s porazom na nedavnih evropskih volitvah, prav tako se Golobova vlada sooča s stavkami zdravnikov, sodnikov, uslužbencev na upravnih enotah … Na nekaterih področjih tako vlada pravi kaos.

Umrla država, višji procenti za vladajoče?
Eden od pričevalcev tega kaosa so nedvomno prizori, ko Slovenke in Slovenci vsakodnevno čakajo v vrstah pred upravnimi enotami, kot da bi se ponovno vrnili v čase socializma in nedelujoče birokracije. Da bi si zagotovili dokumente, so pripravljeni ponoči čakati pred ograjo upravne enote in zgodaj zjutraj ob odprtju celo teči in se prerivati, da bi prišli med prvimi na vrsto. Posnetki teh naravnost bizarnih trenutkov so zaokrožili prejšnji teden in se bodo vtisnili v spomin kot eden od trenutkov poniževanja slovenskih državljanov s strani aktualne vlade.

Vse to pa zagotovo ne zvišuje priljubljenosti aktualne oblasti, v kar nas želijo prepričati merilci javnega mnenja.

C. Š.

Sorodno

Zadnji prispevki

Rekordna nepriljubljenost nemške vlade

Nemški volivci so izjemno nezadovoljni z delom vlade, kot...

Katere bodo posledice dviga sodniških plač?

Kakšne bodo posledice dviga sodniških plač? Primeri plač in...

Fajonova bo spet donirala s terorizmom povezani UNRWA

Ministrica Tanja Fajon je na včerajšnji donatorski konferenci za...