Izjava Janeza Janše o “grobnici herojev” oziroma grobnici množičnih morilcev razburila ZZB NOB! Predsednik Križman se je odzval kar s pismom

Datum:

Ob 9. Krekovem večeru v spomin na Ivana Omana je imel svoj nagovor tudi predsednik SDS Janez Janša, ki je med drugim v petih točkah opisal stvari, ki jih je potrebno storiti v Sloveniji. Med drugim so to odprava cenzure, vzpostavitev javnega prostora, odprava imunitete za prvorazredne, ukinitev privilegijev in prepoved totalitarnih simbolov in ritualov. V okviru slednjega je med drugim izpostavil grobnico t. i. narodnih herojev, ki se nahaja kar pri Državnem zboru, kar pa je razburilo ZZB NOB. Komunisti v Sloveniji si namreč še danes pridržujejo monopol nad uporom proti okupatorju in niso pripravljeni priznati, da je bil končni cilj partizanskega boja pravzaprav komunistična revolucija. O tem je pred kratkim za Nova24TV spregovorila zgodovinarka Tamara Griesser Pečar, ki je med drugim povedala, da je bil vsak upor proti okupatorju izven partizanov v očeh komunistov izdajstvo.

Prejšnji petek 15. septembra je v vasi Selca potekal 9. Krekov večer v spomin na Ivana Omana – vizija za prihodnost Slovenije. Med govorniki na okrogli mizi so bili Lojze Peterle, Marjan Podobnik, Aleš Primc in predsednik Slovenske demokratske stranke Janez Janša. Prisotne je uvodoma pozdravil župan občine Železniki Anton Luznar, ki je povedal, da je v Selcah nekaj časa živel tudi dr. Janez Evangelist Krek, ki se je vedno zavzemal za malega človeka. Zbrane je nagovoril tudi sin Ivana Omana, Janez Oman. Povedal je, da je odraščal v družini, kjer so vsi ponosni pripadniki slovenskega naroda in ponosni državljani Republike Slovenije. Zaključil je s tem besedami: “Ata, nič kolikokrat ste rekli besedo conservare, kar pomeni ohraniti. Bomo ohranili, vredno je.”

Janša v petih točkah izpostavil stvari, ki jih moramo opraviti v Sloveniji
Med drugim je predsednik SDS Janez Janša povedal, da je treba v Sloveniji narediti pet stvari. “Najprej je odprava cenzure. V Sloveniji imamo še vedno cenzuro in samocenzuro. O nečem se lahko govori in poroča, o drugih stvareh, ki so prav tako resne, pa ne. Tega se je treba zavedati. Nato je treba vzpostaviti javni prostor, kjer se bodo argumenti srečevali in kjer ne bo nekaj pojmovano kot sovražni govor, drugo pa kot zveličana resnica,” je začel Janša in kot drugo izpostavil potrebo po zajezitvi finančnih in gospodarskih monopolov. Kot tretje, je dejal Janša, je treba odpraviti imuniteto za prvorazredne, saj pred zakonom še vedno nismo vsi enaki, obenem pa je treba ukiniti privilegije za samooklicano elito.

9. Krekov večer v spomin na Ivana Omana (Foto: SDS)

Janša se je v svojem nagovoru zavzel tudi za odpravo totalitarnih simbolov in ritualov
“In petič: prepoved totalitarnih ritualov. Simboli in rituali vplivajo na javno mnenje, še posebej na mlade ljudi, ki se jim oblikujeta zavest in vrednote. To, kar se sedaj dogaja, je izjemno škodljivo. Zasedamo v Državnem zboru, ob katerem je grobnica tako imenovanih narodnih herojev. Mogoče je tam kakšna izjema, toda tam je grobnica množičnih morilcev, ki bi bili v normalni državi drugače obravnavani in obsojeni zaradi težkih zločinov, ki so danes slovenski javnosti znani,” je kot peto stvar, ki jo moramo narediti, da nam bo v Sloveniji bolje, opisal Janša.

(Foto: iStock)

Janšev govor razbesnel ZZB NOB
Ni trajalo dolgo, da so zaradi Janševega nagovora pripadniki totalitarizmov v Sloveniji naravnost pobesneli, ZZB NOB pod vodstvom Marijana Križmana pa je izdala celo protestno izjavo: “ZZB izraža svoje ogorčenje in protestira ob tej izjavi Janeza Janše, s katero grobo žali spomin na NOB slovenskega naroda, borce slovenskih partizanskih enot in njihove poveljnike. V grobnici ob Državnem zboru so pokopani partizanski narodni heroji, ki so se med drugo svetovno vojno tudi kot pripadniki zavezniške protifašistične koalicije borili proti fašističnim in nacističnim okupatorjem in skupnim sovražnikom, osvobodili svojo domovino, nam priborili Primorsko in postavili temelje slovenski državi.”

V resnici je bil vsak upor proti okupatorju izven partizanov v očeh komunistov izdajstvo
Okoliščine “boja proti okupatorju” kot si ga predstavljajo v ZZB NOB je sicer pred kratkim na Nova24TV razjasnila tudi zgodovinarka dr. Tamara Griesser Pečar, ki je med drugim pojasnila, kako se je protiimperialistična fronta v osvobodilno fronto pravzaprav preimenovala šele po razpadu pakta med Adolfom Hitlerjem in Josifom Stalinom: “Imperializem je stopil nazaj, čeprav je bil še vedno prisoten, ker fašizem je bil, kot pravi Edvard Kardelj samo izraz imperializma. Bili so odvisni tudi od krščanskih socialistov in še okoli petnajst skupin je pristopilo k osvobodilni fronti, kot tudi stara pravda in ženska zveza, ki sta bili izločeni zaradi različnih gledanj na jugoslovansko državo. Taktično so bili odlični.”

Dr. Tamara Griesser – Pečar (Foto: posnetek zaslona)

Komunisti si še danes pridržujejo monopol nad uporom proti okupatorju
Pod vodstvom Kardelja in njegovih pajdašev pa se je komunistična revolucija pričela hitro razvijati po spremembi vrhovnega plenuma v narodnoosvobodilni odbor, pri čemer so v 2. členu monopolizirali odpor: “Vsak upor, ki je izven OF oz. partizanov, je bil v očeh komunistov izdajstvo. Sprejeli so tudi zaščitni odlok, ki je opredeljeval kaznovanje.” Tako so po besedah Griesser – Pečarjeve že med vojno komunisti delali sezname ljudi, ki se jih je bilo potrebno znebiti, od maja 1945 do januarja 1946 pa je bilo umorjenih prek 14 tisoč ljudi. Rezultat NOB je bil torej komunizem, zločinski sistem, ki je popolno nasprotje svobode.

Foto: Twitter

Borci, ki živijo v svojem svetu, se očitno ne morejo sprijazniti z resnico
“Sramotno je, da nekateri politiki ne zmorejo več drugega, kot zlivanja gnojnice po lastni zgodovini in poniževanja partizanskih borcev, ki jim ves svet priznava, da so v boju proti fašizmu in nacizmu dali svoj časten prispevek, več, kot se je od Slovencev pričakovalo. Sprašujemo se ali bi Janez Janša kaj takega izjavil tudi ob prisotnosti ameriških, britanskih, francoskih ali ruskih veleposlanikov in vojaških atašejev. Najbolj nizkotno ob njegovi izjavi pa je, da se ravno tisti, ki imajo sicer polna usta ‘sprave’ in ‘pietete’ do umrlih, sedaj znašajo nad mrtvimi junaki v grobnici in jih zlorabljajo za svoje današnje politične namene,” še sklenejo svoje besnenje pri ZZB NOB, ki so ga, nepresenetljivo, nato nekritično povzeli pri nekaterih njim naklonjenih medijih.

Rok Krajnc

Sorodno

Zadnji prispevki

Joveva na zaslonih škodi svoji stranki

Nosilka liste Gibanja Svobode za evropske volitve Irena Joveva...

Dr. Krek: Referendum o konoplji se lahko zelo grdo zlorabi

"Referendum o konoplji, tako kot je napisan, se lahko...

Je oblast res tako mamljiva?

V Ilirski Bistrici še vedno vre. Temperatura je dosegla...

Putiniste in prebujence druži več, kot želijo priznati

Tucker Carlson je znan ameriški konservativni komentator. V nasprotju...