Demografija je naš ključen strateški problem

Datum:

V petek, 21. aprila, je ob 19. uri v Kulturnem domu v Gornji Radgoni potekal pogovorni večer z Janezom Janšo, ki ga je organiziral Občinski odbor SDS Gornja Radgona. Pogovor je vodil voditelj Nova24TV Boris Tomašič. Zanimiv pogovor je potekal o aktualnih dogodkih, tako notranje-političnih kot mednarodnih. 

Najprej je bilo govora o demografiji. Prvak opozicije Janez Janša je poudaril, da je demografija je naš ključen strateški problem. “Pa če ste levi ali desni, če ni ljudi, ni nič.” 

“EU je ta problem prepoznala, prav tako mi, zato smo ustanovili Urad za demografijo. Eden prvih ukrepov te vlade pa je bila ukinitev tega urada. Luka Mesec je rekel, da je to predmoderen način. Kako drugače pa še lahko dvigneš rodnost, kot na predmoderen način?” je dejal Janša in se še pošalil:Za vlado je večja skrb sirota gorila v Ugandi kot pa slovenska demografija.” 

“Smo pa blizu tega, da ta gorila kandidira na volitvah,” je dodal voditelj Boris Tomašič.

Za Goloba je fašizem, da ni ostal večni direktor Gen-I
Sogovornika sta se v pogovoru dotaknila tudi trenutnega predsednika vlade Roberta Goloba. “Ko Robertu Golobu ni bil podeljen nov mandat na čelu podjetja Gen-i, je sklical novinarsko konferenco in rekel: ,To je fašizem.‘ Torej, mandat se mu je iztekel, nadzorniki mu niso podelili še enega mandata, in to je bil zanj fašizem,” je spomnil Janša. Dodal je še, da je večina nevladnih organizacij, o katerih predsednik vlade govori, da so bistvo demokracije, registrirana na istem naslovu, Metelkova 6, Ljubljana, za njihovo delovanje pa je bilo namenjenih 40 miljonov evrov.

“Predsednika vlade smo v sredo 5-krat vprašali, kaj so dobrega naredili, pa nismo dobili odgovora. Zdaj samo še čakamo, da ustanovijo fond za posvajanje goril v Afriki.” 

Janša je izpostavil še absurden trenutek med interpelacijo, ko se je predsednik vlade hvalil, da imamo nizko inflacijo.

“Imamo nižjo od Madžarske in Hrvaške, a bistveno višjo od Italije in Avstrije. Inflacija v Sloveniji je 10%! Verjamem, da predsednik vlade ni sam pripravljal teh prosojnic, a lahko bi prepoznal, da podatki niso pravi. Enako napačne podatke so podali pri ceni hrane,” je rekel Janša. Pri tem je imel seveda v mislih znamenito “košarico živil”, ki jih pripravlja vlada, ki je zdaj že skoraj ponarodela in se državljani iz nje redno posmehujejo, saj je jasno, da trgovci z njeno vsebino manipulirajo (spustijo cene izdelkov v košarici in dvignejo tiste, ki niso v košarici.

V Gornji Radgoni želijo še več podobnih srečanj
Iz OO SDS Gornja Radgona sporočajo, da želijo s podobnimi večeri z vidnimi predstavniki slovenske politike, zgodovinopisja, publicistike, novinarstva nadaljevati in jih redno organizirati v svojem kraju. “Upamo, da bo naslednji gost poslanec SDS in bivši kandidat za predsednika republike Anže Logar, je dejal predsednik odbora Franc Fartek.

Andrej Žitnik

Sorodno

Zadnji prispevki

Politični analitik: Mene bi bilo sram!

Predsednik vlade je zakuhal nov PR škandal, ko se...

Za oblečene kopalke islamske veroizpovedi kopalni red ne velja?

V kranjskem javnem kopališču so obiskovalci priča vse večjemu...

[Video] Meteorski vzpon zlagane Kamale Harris – od posteljnih aktivnosti do nameščenih afer

Podpredsednica ZDA Kamala Harris je v svoji domovini znana...

Ruska znanstvenica “padla skozi okno”

Umrla je ena izmed vodilnih ruskih ekonomistk Valentina Bondarenko....