Janša opozarja: Tranzicijska levica z NSi pripravlja korak v totalitarizem

Datum:

Koalicija za spremembo ustave in cementiranje sodnega enoumja: stranka Levica + Nova Slovenija + stranka SD + Svobodnjaki pripravlja urgentno nadaljevanje seje Ustavne komisije Državnega zbora, ki jo vodi Jožef Horvat,” je opozoril Janša. 

Vse več je indicev, da vladajočim teče voda v grlo. Zelo verjetno je, da nas v prihajajočih mesecih čakajo predčasne volitve, saj so od obljubljenih reform ostale le prazne besede, visoka inflacija, astronomski življenjski stroški, razdejanje v zdravstvu itd. In ker je vlada neuspešna, hiti s podrejanjem vzvodov oblasti. Včeraj so bili na tapeti mediji (sicer pod krinko depolitizacije), danes pa sodstvo. Prvak opozicije Janez Janša je opozoril, da se vladajoči garnituri ob pomoči NSi mudi cementiranje sodstva. Pripravljajo urgentno nadaljevanje seje Ustavne komisije Državnega zbora, ki jo vodi Jožef Horvat iz NSi.

Janša: “Mudi se. Seja Državnega zbora s končnim glasovanjem naj bi bila že tam nekje med Božičem in novim letom, da se ljudje sredi praznikov ne bi preveč ukvarjali s to temo. Šok je še toliko večji, ker ta korak k totalitarizmu omogoča Nova Slovenija.” Janša je spomnil, da gre za stranko, ki je leta 2000 pod vodstvom dr. Andreja Bajuka in Lojzeta Peterleta nastala iz protesta zoper podobno ravnanje združene stranke SLS+SKD. Pojasnil je še pojasnil, da je takrat je vseh 30 poslancev združene stranke podprlo predlog stranke SD za vpis proporcionalnega sistema v ustavo in tako izničilo ljudsko voljo, izraženo na referendumu.

Nova Slovenija po poti SLS & SKD na politično pokopališče
Na referendumu leta 1996 je prepričljiva večina volivcev glasovala za dvokrožni večinski volilni sistem, kar je potrdilo tudi Ustavno sodišče. Združena SLS+SKD, ki je bila leta 2000 največja parlamentarna stranka, je z enim samim katastrofalnim glasovanjem že na naslednjih volitvah izgubila 23 poslancev od 30, nato pa kljub stalnim menjavam vodstva dokončno izpadla iz parlamenta. “Ironično je, da ravno Nova Slovenija sedaj sledi istim sirenam in spet pluje po poti, ki so njeno predhodnico odpeljale na čeri,” je še opozoril Janša.

Nekaj se kuha: Kovačeva kofetka z agentom globoke države!
V javnosti se pojavljajo še drugi indici, ki kažejo, da se predčasne volitve dejansko bližajo. V osrednjih medijih je denimo zaznati paničen strah pred Anžetom Logarjem in tem, kar bi utegnil narediti, pri širjenju panike pa dejavno sodeluje tudi parapolitična stranka Inštitut 8. marec oziroma Nika Kovač. Kovačevo je nedavno skrivni fotograf sicer zasačil, kako kofetka z agentom globoke države Dragom Kosom, znanem iz afer Depala vas in Patria itd.

Nekaj se pripravlja: Nika Kovač je nedavno kofetkala skupaj s stricem iz ozadja Dragom Kosom. (Foto: STA)

Sodstvo je že sedaj podaljšek tranzicijske levice
Očitno je, da se nekaj pripravlja … Mimogrede: v javnosti se pojavljajo tudi informacije, da naj bi se Kovačeva že kmalu tudi uradno politično angažirala, najprej na prihajajočih evropskih volitvah. Še en indic, da se volitve bližajo, pa je hiperaktivnost krivosodja, ki je Janši “za Miklavža” poslalo kar štiri pisma. Janša: “Prideš na večer sv. Miklavža pozno domov in te pričakajo “darila” slovenske “pravne” države iz kar štirih sodišč. Volitve so blizu in se niti ne skriva več, da je sodstvo neposredni podaljšek tranzicijske levice.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Politični analitik: Mene bi bilo sram!

Predsednik vlade je zakuhal nov PR škandal, ko se...

Za oblečene kopalke islamske veroizpovedi kopalni red ne velja?

V kranjskem javnem kopališču so obiskovalci priča vse večjemu...

[Video] Meteorski vzpon zlagane Kamale Harris – od posteljnih aktivnosti do nameščenih afer

Podpredsednica ZDA Kamala Harris je v svoji domovini znana...

Ruska znanstvenica “padla skozi okno”

Umrla je ena izmed vodilnih ruskih ekonomistk Valentina Bondarenko....