Janša: neokomunistična vlada je s tem zavržnim dejanjem napovedala novo državljansko vojno

Datum:

Zavračanje slovenske zgodovine, temeljev slovenske države in zanikanje  žrtev totalitarnega režima, ki je za sabo pustil ne le na tisoče mrtvih, ampak tudi žalovanje svojcev umrlih, ki jih bo to preganjalo še naslednje generacije. Ukinjanje Muzeja slovenske osamosvojitve in želja po vračanju kipov diktatorjev, povrhu vsega pa zdaj še zadnje sramotno dejanje Golobove vlade – ukinjanje nacionalnega dneva spomina na žrtve komunističnega nasilja, je po zapisu Janeza Janše napoved nove državljanske vojne.

“Včeraj je neokomunistična @vladaRS s tem zavržnim dejanjem napovedala novo državljansko vojno,” je med drugim na Twitterju zapisal Janez Janša, ki je ob tem spomnil na besede Franca Bučarja izpred več kot tremi desetletji. Početje akutalne vlade je brezsramno, njihove napovedi pa očitno zlovešče.

Po zapisu Janeza Janše Golobova vlada s svojim ravnanjem pelje v smer napovedi nove državljanske vojne, “pred 33 leti je ob konstituiranju večstrankarske skupščine in odstranitvi kipa Josipa Broza iz preddverja stavbe dr. France Bučar dejal, da se je s tem končala državljanska vojna v Sloveniji”, je zapisal Janša in spomnil na dan, ki je ostal v spominu vsem Slovencem in Slovenkam. Spomnimo, da je v nastopnem govoru v parlamentu maja 1990 France Bučar med drugim dejal, da “s konstituiranjem te skupščine lahko menimo, da se je končala državljanska vojna, ki nas je lomila in hromila skoraj pol stoletja”. Dne 26. decembra 1990 je pred poslanci Državnega zbora razglasil samostojno Slovenijo. Pa vendar se Bučarjeve zgodovinske besede po 29 letih še vedno niso uresničile.  Samostojna Slovenija je bila namenjena združevanju Slovencev, ki so svojo državo dobili na račun boja proti totalitarnemu režimu, vendar aktualna vlada še danes zanika resnico in razdvaja ljudi. To pa počne brez sramu in očitno, kar je z zadnjim dejanjem še potrdila.

“Včerajšnja režimska rehabilitacija komunističnih zločinov hkrati načrtno izničuje izjemne spravne napore generacije, ki je Slovenijo demokratizirala in osamosvojila. Ukinitev spomina na žrtve zločinov, ki večinoma še vedno nimajo niti izdanih mrliških listov niti groba – ob hkratni rehabilitaciji in slavljenju množičnih morilcev – je zlovešča napoved aktualnega režima, da je pripravljen spet polniti jame in rudniške jaške z drugače mislečimi,” je še zapisal Janez Janša.

Zavržna dejanja napovedujejo zloveščo napoved
Namesto da bi se vlada Roberta Goloba ukvarjala z reševanjem resnih težav, ki zaradi krize pestijo državljane, se ta spušča v ideološke poteze, katerih namen je slavljenje komunističnega režima, ki je sistematično kršil človekove pravice in svoboščine. Potem ko so poskrbeli za ukinitev Muzeja slovenske osamosvojitve, kulturna ministrica iz vrst koalicijske Levice Asta Vrečko sedaj pravi, da si želi, da bi se kipe Tita in ostalih vrnilo v park Brdo. Človeku se ob tovrstni novici upravičeno zdi, kot da nismo v letu 2023. S prireditvijo, kot je ta, namreč slavimo režim, ki je sistematično kršil človekove pravice in svoboščine. Nemogoče je namreč mimo dejstva, da je  Titov režim odgovoren za smrt okoli pol milijona ljudi, predvsem političnih nasprotnikov, trupla pa so bila samo v Sloveniji najdena na več kot 600 moriščih. Ukinjanje nacionalnega dneva spomina na žrtve komunističnega nasilja je bilo zadnje zavržno dejanje aktualne vlade, medtem ko se ministrica Vrečko iz vrst Levice udeležuje obletnic ustanovitve Komunistične partije Slovenije pri Barličevi domačiji na Čebinah.

Vladna gverilska akcija
Na ukinitev dneva spomina na žrtve komunističnih zločinov so se odzvali tudi v SDS. Njihovo sporočilo za javnost objavljamo v celoti.

Vlada Janeza Janše je 12. maja 2022 razglasila, da se 17. maj v Republiki Sloveniji obeležuje kot Nacionalni dan spomina na žrtve komunističnega nasilja. V obrazložitvi je med drugim zapisala:

»Samostojna država Slovenija je bila leta 1991 utemeljena na temelju obsodb vseh totalitarizmov, tudi na temelju obsodbe zločinov komunizma. Evropska unija je prav tako utemeljena na obsodbi vseh totalitarizmov.  Žal je v samostojni Republiki Sloveniji odnos do žrtev komunističnega totalitarizma še vedno ali celo čedalje bolj nepieteten.«

Ob vseh barbarskih potezah, s katerimi po demokratični in civilizirani državi lomasti sprega Svobode, SD in Levice, je ukinitev dneva spomina na žrtve komunističnega nasilja zgolj še ena pričakovana instant gverilska akcija, ki tepta temeljne civilizacijske norme, ki se dotikajo pojmov pietete, pravice in resnice, na katerih mora trdno stati vsaka zrela državna entiteta, ki je spravljena s svojo zgodovino. Vlada po tekočem traku zapravlja priložnosti, da bi izvedla potrebne reforme in se osredotočila na prihodnost. Medtem ko bi lahko iskala skupne rešitve za naše težave, raje neti sovraštvo in razdor ter se zopet obrača k maščevanju, lažem, prikrivanju in ponovnemu potvarjanju preteklosti.

Naše sporočilo za revanšistično garnituro na oblasti je, da izbris dneva ne pomeni izbrisa več kot 600 morišč in več sto tisoč žrtev režima, ki ga branijo kot ponosni nasledniki. In kot je na včerajšnji spominski slovesnosti »Ker smo ljudje« dejal misijonar Pedro Opeka: »Resnica in priznavanje krivic sta podlaga vsake sprave.«

 

Ana Horvat

Sorodno

Zadnji prispevki

Joveva na zaslonih škodi svoji stranki

Nosilka liste Gibanja Svobode za evropske volitve Irena Joveva...

Dr. Krek: Referendum o konoplji se lahko zelo grdo zlorabi

"Referendum o konoplji, tako kot je napisan, se lahko...

Je oblast res tako mamljiva?

V Ilirski Bistrici še vedno vre. Temperatura je dosegla...

Putiniste in prebujence druži več, kot želijo priznati

Tucker Carlson je znan ameriški konservativni komentator. V nasprotju...