[Javnomnenjska raziskava] Širša javnost ne deli mnenja protestnikov: Po mnenju velike večine javnosti je vlada v boju proti epidemiji uspešna, ukrepe za zajezitev novega koronavirusa pa ocenjuje kot ustrezne!

Datum:

Kot je pokazala javnomnenjska raziskava, ki jo je za Nova24TV izvedla agencija Parsifal, velika večina javnosti ocenjuje, da je vlada pri boju proti epidemiji novega koronavirusa uspešna, prav tako velika večina javnosti meni, da so ukrepi za zajezitev širjenja virusa ustrezni. Raziskava je bila izvedena med 6. in 8. majem, vanjo pa je bilo zajetih 776 anketirancev.

                   

Kljub petkovim protivladnim protestom, na katere je strankam LMŠ, Levica in SD uspelo po podatkih policije pripeljati 5.500 kolesarjev in drugih, širša javnost z njimi ne deli njihovega nezadovoljstva. Kot je pokazala javnomnenjska raziskava, ki jo je med 6. majem in 8. majem za Nova24TV izvedla agencija Parsifal SC, velika večina javnosti ocenjuje, da je vlada pri boju proti epidemiji novega koronavirusa uspešna, prav tako velika večina javnosti meni, da so ukrepi za zajezitev širjenja virusa ustrezni.

Vlada Janeza Janše v boju proti epidemiji novega koronavirusa po mnenju javnosti uspešna
Velika večina, kar 84,4 odstotka anketiranih meni, da je slovenska vlada v boju proti epidemiji koronavirusa uspešna, pri čemer sta združeni oceni zelo uspešna in uspešna. Da ni uspešna, meni 13,3 odstotka anketiranih, kjer sta združeni oceni neuspešna in zelo neuspešna.

Javnost v veliki večini ukrepe vlade za zajezitev širjenja novega koronavirusa ocenjuje kot ustrezne
Anketirani so bili vprašani tudi o tem, kaj menijo o omejevalnih ukrepih, ki jih je vlada doslej sprejela za zajezitev širjenja koronavirusa. Velika večina, kar 72,1 odstotka, jih meni, da so ukrepi, ki jih je vlada doslej sprejela za zajezitev širjenja koronavirusa, ustrezni. Da niso ustrezni, meni 23,4 odstotka anketiranih.

V raziskavo je bilo zajetih 776 anketirancev
Telefonsko javnomnenjsko raziskavo je za Nova24TV med 6. majem in 8. majem izvedla agencija Parsifal SC. V raziskavo je bilo zajetih 776 anketirancev, od tega 50,3 % žensk. Povprečna starost znaša 51,3 let, standardni odklon pa je 15,9 let. Največ anketirancev je iz najstarejše starostne skupine (42,0 %), nekoliko manj je zastopana srednja starostna skupina (39,0 %) in najmanj je najmlajše starostne skupine (19,0 %).Največ anketirancev je z dokončano srednjo šolo (34,1 %), sledijo tisti z dokončano višjo, visoko izobrazbo ali več (28,0 %), 22,5 % anketirancev ima poklicno šolo in 15,4 % anketirancev ima dokončano osnovno ali nedokončano osnovno šolo. Največ anketirancev prihaja iz vasi ali zaselka (53,1 %), sledi mesto (30,1 %) in manjši kraj (16,8 %).mNajveč anketirancev prihaja iz Osrednjeslovenske regije (25,5 %), sledita Podravska (15,4 %) in Savinjska (12,7 %) regija.

Rok Krajnc

Sorodno

Zadnji prispevki

Trump dosegel novo pomembno zmago

"Združimo se, da bi končali z vsakršnim oboroževanjem našega...

“Golobnjak” poskrbel za ponižanega Brgleza

"Vlada Republike Slovenije je na današnji dopisni seji na...

Podobnik podprl povezovanje SLS in NSi

Po dolgoletnem evropskem poslancu in nekdanjem predsedniku SLS Francu...

Je Klakočarjeva spoznala razsežnosti sejanja sovraštva do drugače mislečih?

Zaradi poskusa atentata na nekdanjega ameriškega predsednika se je...