fbpx

[Video] Aleš Primc v oddaji Kdo vam laže pozval k podpisu peticije v podporo vladi in napovedal shod v podporo vladi, ki bo še večji od protivladnih protestov!

Aleš Primc v oddaji Kdo vam laže (Foto: posnetek zaslona)

V petkovi oddaji Kdo vam laže je voditelj Boris Tomašič najprej izpostavil nasprotovanje levičarskega Društva novinarjev Slovenije sodbi vrhovnega sodišča, ki je dalo prav Janezu Janši. Izpostavil je tudi, da je Janševa vlada opremo kupovala po nižjih cenah kot vlada Marjana Šarca, na kar se je Ivan Gale odzval s smešnimi in neutemeljenimi poskusi demantiranja. Tomašič je komentiral še neutemeljene napade na stranko DeSUS, ki so prišli na vrsto po napadih na koalicijski partnerici SMC in NSi ter Šarčev nastop v Odmevih, kjer pravzaprav ni odgovarjal na vprašanja, pač pa je skušal odvračati pozornost od svoje krivde za prazna skladišča opreme. Na koncu se je v studiu Tomašiču pridružil še Aleš Primc, ki je obsodil ogrožanje zdravja javnosti s strani kolesarskih protivladnih protestnikov. Pozval je k podpisu peticije v podporo vladi in napovedal še večji shod v podporo vladi.

V petkovi oddaji Kdo vam laže je voditelj Boris Tomašič najprej spregovoril o levičarskem Društvu novinarjev, ki se je v svoji izjavi za javnost odzvalo na sodbo vrhovnega sodišča: “Sodišče je dalo prav Janezu Janši in to že vrhovno, ne šele ustavno.” Sodišča so doslej branila revolucijo, tokrat pa so dali prav Janši in sicer glede njegove objave, v kateri je komentiral delo družbeno političnih delavk Mojce Pašek Šetinc in Eugenije Carl.

Janševa vlada kupovala ventilatorje ceneje od Šarčeve, Gale pa to že skuša demantirati
Tomašič je poudaril tudi, da je vlada Janeza Janše opremo tekom najhujše krize kupovala ceneje kot vlada Marjana Šarca še pred začetkom krize. A nato se je oglasil Ivan Gale, ki je skušal to demantirati. “V vladnem poročilu so zapisali, da je Šarčeva vlada kupila en ventilator za 49 tisoč evrov, povprečna cena ventilatorjev, kupljenih v času Janševe vlade pa je bila slabih 34 tisoč evrov. Gale tukaj dodaja, da je evropski razpis Sloveniji omogočil nakup ventilatorjev po ceni 14 tisoč evrov in to ravno v času, ko je bil z Geneplanetom sklenjen aneks k pogodbi za podaljšanje dobavnega roka,” je poročala TV Slovenija.

Tomašič je Galeta povabil v studio, zanima ga zakaj blagovne rezerve niso dobavile teh ventilatorjev: “Da pa vi niste kupili ventilatorjev za 14 tisoč evrov, sta pa možni samo dve stvari. Ali gre Gale takoj v zapor, ker jih ni hotel kupiti, ali pa Gale laže!”

Mainstream mediji so po SMC in NSi zdaj pričeli še z napadi na DeSUS
V zadnjih tednih se nad koalicijskima partnericama SMC in NSi ter njunima predsednikoma Zdravkom Počivalškom in Matejem Toninom izvajajo hudi napadi, zdi pa se, da DeSUS pri tem ni prišla na vrsto. A TV Slovenija je skušala v Dnevniku prikazati, da se v stranki dogajajo napetosti, vse več odborov naj bi bilo po njihovih navedbah nezadovoljnih: “Problematičen naj bi bil predvsem odmik od zavez, ki jih je DeSUS določil ob sklenitvi koalicijske pogodbe, spomnimo na tisto ki je bila največkrat omenjena, torej izogibanje ideološkim temam,” je poročala TV Slovenija, kjer so ponovno na dan privlekli “depešo” Svetu Evrope. A resničnih dokazov za to ni, pred kamero ni nastopil niti en “nezadovoljen” predsednik kakšnega odbora.

Foto: posnetek zaslona

Šarec v Odmevih odvračal odgovornost od svoje krivde za prazna skladišča opreme
V nadaljevanju je bilo govora tudi o Šarčevem nastopu v Odmevih na TV Slovenija, kjer je dobil priložnost, da se odzove na obtožbe iz vladnega poročila. Na očitek, da je šele dva dneva pred predajo poslov ministrstvu za zdravje naložil izvedbo vseh aktivnosti nujnih za pridobitev nujno potrebne opreme, je odgovoril tako: “Zato, ker je nabava opreme bila v domeni samih zavodov. Klinični center Ljubljana, Klinični center Maribor in drugi so itak sami kupovali opremo. Tako je UKC Ljubljana naročil 50 ventilatorjev 12. marca po ceni 45, okrog 45 tisoč evrov.” Kot je izpostavil Tomašič, je UKC Ljubljana prejel samo en ventilator. Šarec tako sploh ni odgovarjal na očitke, pač pa je skušal preusmerjati pozornost od svoje odgovornosti za nastalo situacijo.

Foto: posnetek zaslona

Primc pozval k podpisu peticije v podporo vladi
Kasneje se je v studiu Tomašiču pridružil tudi Aleš Primc, ki je tudi pobudnik peticije v podporo vladi. Uvodoma je komentiral kolesarske proteste proti vladi: “Če je bila to vaja za reklamo ‘na kolo za zdravo telo’, bi se seveda lahko zasmejali, zaploskali in še mi šli zraven. Ker pa gre za kršenje pravil v času epidemije, epidemija je pa resna stvar, ljudje zaradi nje umirajo v Sloveniji in po celem svetu, pri nas se pa eni igrajo in hočejo izzivati, da bi bilo smrti v Sloveniji še več, to pa ni več hec. Meni je zelo žal, da nekateri za hec jemljejo resne stvari.” Množica ljudi se tako po njegovih besedah dela norca iz vseh tistih ljudi, ki se trudijo in upoštevajo ukrepe za zajezitev novega koronavirusa. Upa, da jih bo temu hujkaštvu nasedalo čim manj in bo prevladala zdrava pamet.

Kot je izpostavil Tomašič, pa ni šlo za spontan shod, nanj so pozivale stranke SD, LMŠ in Levica. Kot meni Primc, protestniki sploh ne vedo, kaj bi radi: “Strah jih je, da bi bila vlada Janeza Janše uspešna in bi zmagala na naslednjih volitvah z veliko večino. Ta strah pomeni, da oni mislijo, da kakšnega denarja ne bo. Med organizatorji je nekaj ljudi, ki iz proračuna dobijo ogromno denarja.” Vse ljudi, ki ne podpirajo tistih, ki ogrožajo varnost in zdravje vseh nas, je pozval, da podpišejo peticijo v podporo vladi.

“Denar za kulturo bo še zmeraj isti ostal, samo ga bodo dobili pevski zbori, gledališke skupine po Sloveniji in tako naprej. Da si ne bi ljudje mislili, da bomo kulturo ukinili. Jasno pa je, da taki ljudje, ki prodajajo izrezano zastavo ali pa dojenje psov, pa ob neki drugačni vladi ne bi bili deležni podpore tako, kot so jo zdaj. Rekel bi še eno stvar: treba bo iti tudi na ulice. Trdno sem prepričan v eno stvar, da se protestnikov na ulici ne da premagati na noben drug način, kot z večjimi protesti z naše strani,” je še napovedal Primc.

Peticijo lahko podpišete TUKAJ, več o njej pa lahko preberete na spodnji povezavi:

Peticija potrebujemo vlado, ki zna in zmore – in taka vlada potrebuje nas!

Rok Krajnc