Javnost opaža vedno več pijanih Putinovih najožjih sodelavcev

Datum:

Spletni časnik Mirror poroča, da se Putinovi najožji sodelavci vedno pogosteje zatekajo k pijači. Zaskrbljen je tudi sam Vladimir Putin, ki je nekaj svetovalcev že opozoril na čezmerno pitje alkohola.

Poročilo, ki se sklicuje na kremeljske vire, navaja, da ruski uradniki iz predsednikovega najožjega kroga od začetka vojne v Ukrajini uživajo preveč alkohola. Vladimir Putin je zato nekaj svojih svetovalcev opozoril na prekomerno pitje.

Viri poročajo, da si ljudje zaradi posledic vojne in svetovnih sankcij “na ta način lajšajo stres že od februarja. Ministri, njihovi podrejeni in celo nekateri podpredsedniki vlade, predsedniška administracija, člani varnostnega sveta, vodje državnih korporacij in guvernerji so začeli bolj posegati po pijači.”

Putin se pred začetkom svoje krvave invazije ni posvetoval z mnogimi svojimi najvišjimi uradniki. Ruske enote so nazadovale, prizadela jih je uspešna protiofenziva Ukrajincev v regiji Harkov, saj so zavzeli skoraj celotno območje. Na portalu Meduza je bilo objavljeno, da so “nekateri uradniki zamudili pomembne dogodke. Drugi so govorili nerazločno in  brez smisla.”

Spodnji posnetek, ki je nastal pred invazijo na Rusijo razkriva, da Putin res ne velja za ljubitelja konzumiranja pijače.

Pijane ruske uradnike je opazila tudi širša javnost, zato je Putin Aleksandra Avdejeva pooblastil za sankcioniranje alkoholiziranih uslužbencev in dodal, da je to zahteven boj, ker alkohola ni mogoče kar tako prepovedati, tudi davkov in trošarin pa ne morejo dvigati v neskončnost.

S. J.

Sorodno

Zadnji prispevki

Jenull nevarno situacijo z migranti izkoristil za norčevanje iz mladih deklet

Čeprav je celo policija potrdila novico o tem, da...

Humanitarec, ki je kolesaril proti Janševi vladi, danes vidno razočaran …

Da je vedno več tistih, ki so razočarani nad...

Ko se zakulisna politična moč seli iz Murgel na ljubljanski Magistrat in …

Sobotni maratonski kongres Socialnih demokratov (beri nekdanjih komunistov) v...