Je bil oče vidne demokratke Nancy Pelosi sovjetski agent? Novorazkriti tajni dokumenti razodevajo, da ga je FBI vzel pod drobnogled zaradi pretesnih vezi z Moskvo!

Datum:

Nedavno razkriti dokumenti FBI razkrivajo zanimive podrobnosti iz življenja očeta vidne predstavnice demokratov Nancy Pelosi. FBI je namreč dva meseca intenzivno preiskoval stopnjo njegovega sodelovanja s sovjetskimi tajnimi obveščevalnimi službami. 

Medtem ko so se v javnosti odvijale javne debate glede vdora privržencev Donalda Trumpa v Kapitol, je FBI tiho razkril dokumente iz obdobja predsedovanja Johna Fitzgeralda Kennedyja. Takratni predsednik je odredil preiskavo Thomasa D’Alesandra mlajšega, kongresnika in dolgoletnega župana Baltimorja pa tudi očeta vidne demokratke Nancy Pelosi, katere dekliški priimek je prav D’Alesandro, poroča Polonia Christiana

Iz razkritih dokumentov je razvidno, da je bil D’Alesandro leta 1961 podvržen rutinskemu pregledu, v skladu z odločitvijo predsednika Kennedyja, da omenjenega politika imenuje za guvernerja Marylanda. Ob tem je eden od policijskih funkcionarjev v telegramu z oznako “nujno”, predsednika obvestil, da zadeva zahteva bolj poglobljeno preiskavo. V 248 strani dolgem poročilu je navedeno, da “zaupni vir, ki je v preteklosti zagotavljal zanesljive informacije” navaja, da se je D’Alesandro leta 1943 pojavil na shodu Nacionalnega sveta ameriško-sovjetskega prijateljstva. 

Leta 1961 je FBI vzel pod drobnogled očeta demokratke Nancy Pelosi Thomasa D’Alesandra zaradi “pretesnih” vezi s sovjetskimi komunisti. (Foto: FBI)

Že omenjeni Svet pa naj bi bil, po poznavanju FBI, ustanovljen s strani Komunistične partije ZDA kot kamuflaža za sovjetske tajne obveščevalne službe. Le nekaj ​​let pozneje pa je bil D’Alesandro slavnostni govornik na svečanosti, ki jo je pripravil Mednarodni delavski red delujoč kot zavarovalnica, ki je bila leta 1951 razpuščena zaradi pretesnih vezi s Komunistično partijo in agitacije v korist ZSSR. Pelosijeva ni želela komentirati poročanja medijev glede svojega očeta, prav tako pa pri FBI niso želeli pojasniti, zakaj je bila z dokumentov 6. januarja umaknjena oznaka “tajno”, torej ravno na dan, ko so podporniki Trumpa vdrli v Kapitol. 

Leta 1961 je FBI vzel pod drobnogled očeta demokratke Nancy Pelosi, Thomasa D’Alesandra, zaradi “pretesnih” vezi s sovjetskimi komunisti. (Foto: FBI)

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Trije ustavni sodniki: Večina Ustavnega sodišča je prekoračila zakonska pooblastila!

Trije ustavni sodniki so se ogradili od današnje izjave...

Janša: Nika Kovač vodi Soroševo kampanjo za razkroj Evrope

"Soroševa kampanja Inštituta 8. marec za razkroj Evrope. Formula...

[Video] Čadež: Moje imenovanje na vrh “leve utrdbe” je bilo kot biku pokazati rdečo zastavo!

"Meni uradno očitajo stvari, za katere nimajo nobenih dokazov,...

[Izjava dneva] Ustavni sodnik ima lahko d. o. o., NVO, ne sme pa imeti s. p.?

"Mislim, da bi bilo absurdno trditi, da ima lahko...