Je Fajonova lagala? Vlada naj bi od Judov izsilila odpoved dokumentarca

Datum:

Judovski rabi David Belman, ki deluje v Sloveniji, je sporočil, da je slovenska vlada pritisnila na Judovski kulturni center, naj ne prikaže dokumentarnega filma o napadu Hamasa na Izrael 7. oktobra lani. 

Ministrica Tanja Fajon je izjavila, da je bila sredina projekcija posnetkov napada Hamasa, ki jo je organiziralo izraelsko veleposlaništvo, dejavnost, ki jih diplomatsko predstavništvo lahko izvaja. Kot je dejala po včerajšnji seji vlade, tako ni razloga za to, da bi izraelskega veleposlanika poklicali na pogovor na ministrstvo, poroča STA.

A kot je razkril rabin David Belman, ki deluje v Sloveniji: “Slovenska vlada je pritiskala na judovski kulturni center, da ta ne bi prikazal dokumentarca o Hamasovem napadu na Izrael 7 oktobra, kljub temu, da so skrajno levi podporniki vlade naslikali Judovstvo=Nacizem na vrata. Politizirani antisemitizem.”

Spomnimo, da je bilo predvajanje načrtovano ob 18. uri v Mini teatru v Ljubljani, a so dve uri pred začetkom iz ustanove sporočili, da je projekcija zaprtega tipa “zaradi tehničnih težav odpovedana”.

Ministrstvo za zunanje zadeve po drugi strani kakršnikoli pritisk zanika: “Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve nikoli ni pritiskalo na Judovski kulturni center, da naj ne predvaja dokumentarca.” Ministrica je po drugi strani priznala, da je bil center deležen groženj, rekoč, da teh ne odobrava.

Da predvajanje dokumentarca vendarle ni bilo pozitivno sprejeto s strani oblasti, indicira naslednja izjava: “Ta dogodek tudi ne razumemo kot vmešavanje v naše notranje zadeve, pričakujem pa, da je veleposlaništvo upoštevalo slovensko zakonodajo in diplomatsko prakso pri organizaciji dogodka.”

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Aktivistični levičarski norci jih v ZDA končno dobivajo po grbi

Študentski "revolucionarji" v ZDA so jih začeli dobivati po...

Fico ni več v smrtni nevarnosti

Slovaški premier Robert Fico ni več v smrtni nevarnosti,...

[Ekskluzivno] Brutalne čistke Svobodnjakov: Doktorja kemijskih znanosti vrgli na cesto

Jutri bi se moral Zvone Čadež, odstavljeni direktor URI...