Je Gašper Tič svojega morilca Cakića spoznal, ko je kupoval prepovedane substance? Naši viri trdijo, da je droga med slovenskimi igralci zelo razširjena

Datum:

Medtem, ko so pokojnega igralca Gašperja Tiča v četrtek popoldne na koprskem pokopališču svojci in prijatelji pospremili k zadnjemu počitku, ostaja njegov morilec, 20-letni Stefan Cakić, v priporu. Preiskava nedeljskega uboja na Trubarjevi ulici v Ljubljani uradno še ni zaključena, zato policija v zvezi s tem dogodkom še ni dala nobene uradne izjave za javnost. Kot je znano, se je Cakić v policijskem zaslišanju branil s trditvami, da ga je Tič poskušal spolno zlorabiti in naj bi prvi prijel za nož, zaradi česar naj bi prišlo do prekoračenega silobrana. Toda pred preiskovalnim sodnikom je Cakić molčal, njegov odvetnik pa je medijem v četrtek povedal, da njegova stranka ni nevarna za družbo in bi mu moralo biti dovoljeno, da se brani s prostosti. Rečeno je bilo, da je Cakić v izjemno slabem psihičnem stanju, zaradi česar se v medijih že več dni ugiba, kaj točno se je dogajalo v nedeljskih jutranjih urah v igralčevem stanovanju. Čeprav Cakićev odvetnik izjav za javnost daje, pa smo od dobro obveščenih virov vendarle izvedeli, da je obramba prepričana, da se lahko mladenič izogne zaporni kazni. Na dan pa prihajajo tudi prvi podatki o tem, zakaj sta se Tič in Cakić sploh spoznala.

Na Novi24TV smo od naših virov izvedeli, da ima obramba svoje dokaze, s katerimi bo poskušala na sodišču dokazati, da je 20-letni Stefan Cakić v resnici žrtev in ne morilec. Ko bo vložena obtožnica, bo o tem v javnosti bržkone tudi več znanega. Zanimivo pa je vprašanje, kdaj in kako sta se spoznala Gašper Tič in Stefan Cakić. Iz dobro obveščenih virov smo izvedeli, da je bil Tič biseksualec, ki svojih občasnih homoseksualnih izkušenj pred sodelavci ni skrival. Prav tako smo izvedeli, da je med slovenskimi igralci, tako kot tudi v tujini, droga zelo razširjena, tako imenovano drogo za posilstvo (GBH) naj bi uporabljali predvsem istospolno usmerjeni igralci pri svojih intimnih odnosih za doseganje večjega užitka oziroma ekstaze.

Že nekateri drugi slovenski mediji so namigovali, da se je Stefan Cakić, ki je bil dve leti v tujski legiji, ukvarjal tudi s preprodajo drog, zato se v dramskih krogih zdaj govori, da sta se s Tičem spoznala ravno zato – Cakić naj bi igralcu občasno prodajal prepovedane substance. Spoznala naj bi se približno v začetku letošnjega leta, imela naj bi dokaj redne stike. Tiča naj bi prijatelji svarili, naj se raje ne zapleta z mladimi in agresivnimi fanti, velika uganka pa ostaja, ali je bil istospolno usmerjen tudi Cakić. Naši viri iz nogometnih krogov so trdno prepričani, da ne.

GHB, droga za posilstvo. Slika je simbolična.

Agresija po homoseksualnih odnosih pogost pojav v Sloveniji
Iz policijski virov smo sicer izvedeli, da so v preteklosti že beležili primere, ko se je po spolnem občevanju en partner brutalno fizično znesel nad drugim. Znan je primer izpred let, ko so na eni izmed ljubljanskih ulic sredi zimske noči, pri temperaturi globoko pod ničlo, policisti našli na smrt pretepenega fanta, ki so ga zdravniki komajda rešili, za storilca pa se je izkazalo, da je bil prikriti gej, ki je bil v fazi samozanikanja in je navzven izražal pretirano homofobijo.

Psihiatrični izvedenci so v njegovem primeru ugotovili, da si je zaželel spolnega odnosa z drugim moškim, več dni sta si izmenjavala sporočila, preden sta se dobila v živo. Po končanem spolnem odnosu je storilca samorefleksija prignala v obžalovanje in tako hud občutek krivde, da se je v afektu znesel nad seksualnim partnerjem in ga brutalno pretepel. Storilec se je zaradi trenutka neprištevnosti izognil zaporni kazni, dobil je dveletno pogojno kazen in obvezno zdravljenje na psihiatriji. To še zdaleč ni osamljen primer, smo izvedeli.

Cakićev zavod ČAMAC v Zalogu lani prejel 33 tisoč evrov sredstev za obnovo
Seveda to ne pomeni, da je takšen tudi primer nedeljskega umora na Trubarjevi, je pa eden izmed možnih scenarijev, na katerega so pomislili v policijski preiskavi. O Cakićevih motivih, kot že rečeno, ni še nič uradno znanega, po naših zanesljivih virih pa je preiskava pokazala, da je bil v času uboja pod vplivom droge za posilstvo (GBH). Pisali smo že, da je Cakić član mladinskega zavoda Mladi zmaji, ki ga je leta 2009 ustanovila Mestna občina Ljubljana in je v osmih letih od župana Zorana Jankovića po poročanju Reporterja prejel kar 3,2 milijona evrov finančnih sredstev. Nekateri mediji so celo odkrito namigovali, da je šel del denarja nemara v zasebne žepe za mamilarske posle.

V tajništvu zavoda sicer v zvezi s Cakićem tudi danes niso hoteli odgovarjati na naša vprašanja, prav tako nam niso želeli razlagati, kako porabljajo ogromne količine denarja, napotili so nas na svojo uradno spletno stran, kjer so objavljena letna finančna poročila o njihovem delovanju. Za izvedbo investicije obnova prostorov novega mladinskega  centra v Zalogu (katerega član in sooperativec je bil prav Cakić, ki obsega 220 kvadratnih metrov, so imeli v letu 2016 zagotovljenih 33.715,00 evrov. Od Mestne občine Ljubljana smo zahtevali, da nam razkrijejo podatke, kako in za kaj je bil ta denar porabljen, a nam do objave tega prispevka še niso odgovorili.

T. F.

Sorodno

Zadnji prispevki

Levičarski “skriti” aktivisti klonili pod težo Grimsovih argumentov o migracijah

Direktor PU Ljubljana je za medije dejal, da skupine...

Nika Kovač se je povezala z eno glavnih Putinovih operativk v EU parlamentu

Inštitut 8. marec se je v sklopu nadaljevanja aktivističnih...

Ne zamudite pogovornega omizja na temo “Štajerska si zasluži več!”

Danes ob 19.15 bo na 2. Programu NOVA24TV prenos...