Je poslanca Švedskih demokratov pretepla levičarska tolpa?

Datum:

Levica se rada predstavlja kot strpna, miroljubna in nasploh napredna ter velikokrat desnici pripisuje nasilništvo in uporabo groženj, vendar pa je v praksi slika precej drugačna. Pripadniki levih opcij se velikokrat poslužujejo nasilja in zastraševanja, kar je znova potrdil primer na Švedskem, kjer je bil v petek zvečer pred slabim tednom dni napaden poslanec Švedskih demokratov Rasmus Giertz.

                   

Kot trdi sam, je šlo za politično motiviran napad, ki se je zgodil v švedskem mestu Borlänge, ko je šel s strankarskimi kolegi na večerjo v neko gostilno. Napadli naj bi ga trije moški, ki so ga zbili na tla in zbrcali. Incident je prijavil na policijo. Giertz je sicer tudi predsednik strankarske podružnice v okrožju Dalarna. Kot je povedal, so jih neki moški prepoznali in jih začeli žaliti in provocirati, kar dokazuje da je šlo za politično motivirano nasilje.

Giertz je za lokalen medij povedal, da je napadalcem rekel, naj jih pustijo pri miru, vendar pa je nekdo od osebja gostilne obema skupinama rekel, naj zapustita lokal. Ko je Giertz s prijatelji izstopil, so jih tam čakali napadalci, ki so začeli pretep. “Ko smo izstopili, so trije moški stekli proti nam, udarili so me in me pričeli brcati po obrazu in rokah. Eden od mojih prijateljev jih je skušal zvleči z mene, drugi pa je stekel proti mestu, da bi našel policijo,” je opisal incident.

Švedska policija. Fotografija je simbolična. (Vir: Twitter)

Na kraj dogodka je kmalu prispela policija. Ko je v ponedeljek Giertz tudi uradno dogodek prijavil na policijski postaji, je izvedel, da je bil tudi sam že prijavljen. “To se mi zdi čudno in neduhovito, saj sem bil sam žrtev,” je ob tem dejal za švedski časopis. S primerom se ukvarja Poseben oddelek tožilstva, ki se sicer ukvarja s pritožbami proti policistom in javnim osebam. Na tožilstvu so potrdili, da so glede dogodka prejeli tri prijave.

Demokracija

Sorodno

Zadnji prispevki

Klakočarjeva užaljena, ker nesojenega partnerja na slavnostno sejo spet ne bo

Premier Golob se bo na predvečer dneva državnosti udeležil...

Francoska desnica pripravljena voditi državo

Da so pripravljeni vladati Franciji, je na programski konferenci...