Je to del sporne politične strategije Golobove vlade?! Na njenih družbenih omrežjih nič več epidemioloških podatkov

Datum:

Vlada je na socialnih omrežjih prenehala objavljati podatke o covidu-19. Namesto tega lahko spremljamo razna priporočila strokovnjakov, brez oprijemljivih številk itd. Gre za “potrčevski”, nestrokoven spopad s koronakrizo. Spomnimo se Golobovih napovedi o uvajanju “švedskega modela” in o zdravljenju z vitaminom D, soncem in slano morsko vodo. 

Mikrobiolog Janez Pretnar je premierja Roberta Goloba posledično že pozval k odstopu: “To je praktično dovolj, da bi gospod Golob iz higieničnih razlogov in seveda zaradi akademske časti nemudoma odstopil.” Vlada s svojimi spornimi potezami znova in znova dokazuje, da je svetlobna leta daleč od “strokovnosti”, ki jo tako strastno zagovarja na vseh področjih.

Koronakriza se namreč zaostruje, Golobovi pa skušajo prikrivati resnost zdravstvenega stanja v državi. Gre za podobno taktiko državnih ustanov (v tem primeru NIJZ in vlade RS) kot v primeru priporočila za “nošenje maske vedno s seboj”. v. d. direktorja NIJZ Branka Gabrovca, ki si navkljub slabšanju epidemioloških razmer še vedno ne upa zapovedati ali vsaj neposredno priporočiti dejanskega “nošenja” te zaščitne opreme.

Živimo pač v “anarhičem” prijazni državi, kjer je največji greh “udariti po mizi” in pokazati kanček “preveč” odločnosti. Golobove je strah, da bi jih skozi vrata odnesli prav tisti (NVO-ji), ki so ob petkih histerično vzklikali “policija represija”, ker pač “organsko ne prebavljajo” nobene avtoritete, ki je sicer nujna za normalno delovanje države.

Vlada bo morala resneje ukrepati: Tudi informacijska megla in medijske manipulacije niso vsemogočne
Golobova vlada ter njeni podaljški so se dolžni prikupiti raznim neformalnim pomagačem z Metelkove itd. Čeprav je velik del prebivalstva že precepljen ali prebolel, je jasno, da švedskega modela ne bo mogoče “kar tako” vzdrževati v nedogled. Prihaja namreč “vroča” jesen. Zaenkrat se to še poskuša z ustvarjanjem informacijske megle. V veliko pomoč so tudi servilni mediji, ki so tekom vladanja Janeza Janše skakali do stropa.

S kombinacijo prikrivanja informacij, medijske servilnosti (POP TV, Odlazkovi mediji, RTVS itd.) in všečnih, dopadljivih ukrepov, si skuša koalicija nadeti videz “bolj humane od Janševe”. Vprašanje je le, ali bo takšno “nategovanje naivne raje” uspelo peljati v nedogled. Kaj pa če bi bilo potrebno ukrepe nenadoma zaostriti, z namenom reševanja zdravja in življenj …? Ali pa bodo Golobovi ranljivi del družbe enostavno žrtvovali zaradi višjih (političnih) ciljev in to skušali licemersko prikriti?!

Se je o številu hospitalizacij prenehalo poročati v izogib zaostritvi ukrepov?
Po poročanju medijev je aktualna vlada že v začetku julija prekinila prakso deljenja podatkov, nanašajočih se na hospitalizacije, (Covid sledilnik). Spomnimo, da so bili doslej ukrepi odvisni tudi od števila hospitaliziranih. Tako se vlada še vedno igra “ljudem prijazno”. Lažen občutek ji omogoča, da drastičnih ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa (še) ni potrebno uvesti. Sploh sedaj poleti, ko ljudje tako radi svobodno potujejo in se družijo. To bi bil lahko politični samomor.

In ker vlada na družbenih omrežjih ne deli več podatkov Covid sledilnika, jih bomo objavili v našem mediju, saj je prav, da so prebivalci, glede zdravstvenega stanja v državi, ustrezno obveščeni: testi na dan: PCR (957), testi na dan: HAT (8.586), novi primeri (7d povpr.) (1.638,1), 14-dnevna pojavnost (1.069,1), polno cepljeni (1.222.225), hospitalizirani (142), v intenzivni terapiji (19) in Umrli (6.686). NIJZ sicer sporoča, da od prihajajočega konca tedna dalje, ob vikendih in praznikih do nadaljnega ne bo več objavljal dnevnih podatkov o covidu-19.

Brez podatkov in napovedi blodimo v temi
Mimogrede: Omenili smo že, da so vladajoči Socialni demokrati v celoti prevzeli NIJZ. S slepomišenjem Golobovih dejansko ne vemo, kje smo in kam bomo prišli. Naravoslovec Matjaž Leskovar: “Upam, da je to le slaba šala. To so ključni podatki za nas modelarje. Brez teh podatkov ni prognoz. Brez prognoz bolnišnice ne vedo, kaj jih čaka. Prav tako ljudje ne vedo, kakšno je tveganje za okužbo. Potem tavamo v temi.” 

Covid sledilnik. (Foto: posnetek zaslona)

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Aktivistični levičarski norci jih v ZDA končno dobivajo po grbi

Študentski "revolucionarji" v ZDA so jih začeli dobivati po...

Fico ni več v smrtni nevarnosti

Slovaški premier Robert Fico ni več v smrtni nevarnosti,...

[Ekskluzivno] Brutalne čistke Svobodnjakov: Doktorja kemijskih znanosti vrgli na cesto

Jutri bi se moral Zvone Čadež, odstavljeni direktor URI...

Prekršek za izmaličen obraz, obsodba za nekaj besed proti prvorazredni

"Zanimivo, da je fizični napad na nekoga lahko tudi...