Je upravičil vaš – davkoplačevalski denar? Poslanec SD Matjaž Nemec si službeno pot o zunanji in varnostni politiki na Finskem predstavlja po turistično – pred sončnim zahodom!

Datum:

Poslanec SD Matjaž Nemec z največjim veseljem uživa na stroške davkoplačevalcev, pri čemer svoje dogodivščine iz različnih delov sveta objavlja kar na družbenih omrežjih. Do najnovejše tovrstne prigode je prišlo na službeni poti na Finskem, kjer je po manekensko poziral pred sončnim zahodom. Udeležuje se namreč Medparlamentarne konference o skupni zunanji in varnostni politiki ter skupni varnostni in obrambni politiki (SZVP/SVOP). Politiki bi morali med službenim časom prvenstveno objavljati rezultate svojega dela, da bi kar se da upravičili denar tistih, ki jih plačujejo. In ne zbujati dvomov pri ljudeh, kam gre njihov denar. Kako si poslanec Nemec predstavlja parlamentarno delo, je pokazal v svojem tvitu.

Med 4. in 6. septembrom 2019 v Helsinkih na Finskem poteka Medparlamentarna konferenca o skupni zunanji in varnostni politiki ter skupni varnostni in obrambni politiki, ki se je od Slovencev udeležujejo predsednik odbora za zunanjo politiko Matjaž Nemec, podpredsednica odbora za zunanjo politiko Monika Gregorčič, predsednik odbora za obrambo Samo Bevk in član odbora za obrambo mag. Matej Tonin. Veliko pozornosti je na družbenih omrežjih požel zlasti poslanec SD Nemec, ki je službeno pot na stroške davkoplačevalcev izkoristil kar za fotografiranje ob sončnem zahodu. Politiki bi morali prvenstveno objavljati rezultate svojega dela, da bi kar se da upravičili denar tistih, ki jih plačujejo. Razen seveda, ko objavljajo trenutke izven delovnega časa ter iz zasebnega življenja.

Na svojem Twitter računu je Nemec takoj po prihodu na Finsko objavil fotografijo, na kateri pozira pred sončnim zahodom, in ob njej zapisal: “Ob prihodu slovenske delegacije na Medparlamentarno konferenco o skupni zunanji in varnostni politiki na Finsko nas je pričakal ta prizor.”

Pri Nemcu v ospredju samopromocija
Posledično ne čudijo posmehljivi komentarji, ki so v povezavi z Nemčevim poziranjem preplavili družbena omrežja. Kot primer navedimo objavo na Twitter računu “Časopisa The New Pohorje Times”, v kateri so v povezavi z najnovejšo Nemčevo samopromocijo zapisali: “Novica dneva! V The New Pohorje Times objavljamo prizor, ki je pričakal slovensko delegacijo o skupni zunanji in varnostni politiki na Finskem.”

Katastrofalno stanje na področju obrambne in zunanje politike ne čudi
Glede na to, da nas v tujini na sestankih, ki zadevajo zunanjo varnostno in obrambno politiko, zastopajo osebe, kot je Nemec, ki so brez vsebine in jim je cilj le uživati na davkoplačevalske stroške, nad katastrofalnim stanjem v Sloveniji, ki vlada prav na teh področjih, ne moremo biti presenečeni. Ob tem velja poudariti, da prav stranka SD, katere član je Nemec, sodeluje tudi v levi vladi Marjana Šarca, ki je poskrbela, da so Slovenijo preplavili ilegalni migranti, odgovorni za različna kriminalna dejanja. Obenem se je naša država na področju zunanje politike prav po njeni zaslugi povsem orientirala proti Rusiji, zaradi česar je na Zahodu že popolnoma prezrta. To med drugim potrjuje tudi dejstvo, da so uradni obiski zahodnih politikov v naši državi v zadnjem času prava redkost. Za slednje med drugim poskrbi tudi vsakoletna slovesnost ob Ruski kapelici na poti na Vršič, kjer se slovenski levičarji s svojimi izjavami klanjajo Rusiji in njenemu predsedniku Vladimirju Putinu. Letos je za rusofilski govor poskrbel kar predsednik SD Dejan Židan.

Rajko Golob

Sorodno

Zadnji prispevki

Odstopila vodja ameriške tajne službe

Vodja ameriške tajne službe Kimberly Cheatle je odstopila. Po...

Musk: “Moj sin je mrtev, ubil ga je virus prebujenstva”

Elon Musk je v nedavnem intervjuju delil osebno zgodbo...

Republikanski senator zahteva Bidnovo razrešitev

Republikanski senator Eric Schmitt je pozval vse člane Bidnovega...