Jeff Bezos odstopil s položaja izvršnega direktorja Amazona!

Datum:

Jeff Bezos bo odstopil s položaja izvršnega direktorja uprave Amazona, podjetja, ki ga je ustanovil pred 27 leti. Novica je bila napovedana v torek. Andy Jassy, ​​vodja Amazon Web Services, bo v tretjem četrtletju prevzel vodstvo kot izvršni direktor, medtem ko bo Bezos postal izvršni predsednik, so še navedli pri Amazonu. 

                   

Ustanovitelj Amazona, 57-letni Jeff Bezos, je za javnost sporočil, da se odreka svoji dosedanji funkciji izvršnega direktorja, da bi se lahko osredotočil na druge podvige, med katerimi se navaja: podnebni sklad Bezos, Washington Post in Blue Origin – njegovo družbo za vesoljske polete. Kot je v svojem poslovilnem zapisu z uglednega mesta podjetja, Bezos še zapisal so “skupaj naredili nore stvari, ki so zatem postale nekaj normalnega”, poroča CBS News

Ob tem je Bezos navedel tudi kup inovacij, ki so jih v podjetju patentirali in med katerimi je ena bolj znanih zagotovo bralnik Kindle, ali pa Just Walk Out shopping. V slednjem primeru gre za tehnologijo, ki kupcem omogoča, da enostavno vstopijo v trgovino, vzamejo kar želijo in preprosto odidejo. Med ostalimi slavnimi izdelki Amazona pa so navedeni še sledeči: Customer reviews, 1-Click, personalized recommendations, Prime’s insanely-fast shipping, the Climate Pledge, Alexa, marketplace, infrastructure cloud computing, Career Choice itd.

Ustanovitelj Amazona Jeff Bezos. (Foto: epa)

Vendar pa bo Bezos še naprej pomagal voditi podjetje, ki ga je ustanovil, s tem ko bo stopil v ozadje, pa se bo lahko bolj osredotočil na svoje nove zamisli, na področja, ki so mu pisana na kožo, obenem pa še naprej skrbel za to, da podjetje ne bo izgubilo na svoji inovativnosti. Amazon sicer beleži hitro rast, ob čemer gre navesti povečano število spletnih nakupov med pandemijo koronavirusa, za kar 37%, na 386 milijard dolarjev.

Jeff Bezos je z 188 milijardami dolarjev, drugi najbogatejši Zemljan 

Obenem je lani multinacionalka zaposlila pol milijona novih delavcev, kar kaže na eksponentno rast podjetja, dobiček pa se je skoraj podvojil na več kot 21 milijard dolarjev. Vrednost Amazonovih delnic pa je v primerjavi z letom poprej narasla za 60 odstotkov. Tako je Bezos postal druga najbogatejša oseba na svetu, z neto vrednostjo 188 milijard dolarjev. 

Lani februarja so v Los Angelesu že petič v zadnjih letih zabeležili rekorden posel s stanovanjskimi nepremičninami. Kot je prvi poročal Wall Street Journal, je najbogatejši Zemljan Bezos kupil posestvo Warner z dvorcem v jurijanskem slogu, za kar je odštel kar 165 milijonov ameriških dolarjev. Na 36 tisoč kvadratnih metrov velikem posestvu se med drugim nahajajo bazen, igrišče za golf in teniško igrišče. Bezos je sicer glede na podatke za leto 2019 25. največji lastnik nepremičnin v ZDA.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Koalicija s posebnim zakonom zaščitila Golobove rabote

Stranka SDS nasprotuje noveli zakona o parlamentarni preiskavi, ki...

Nemška vlada se je spravila na svobodo tiska

Nemška notranja ministrica Nancy Faeser je prepovedala revijo Compact,...

[Komentar] Atentat sredi Bidnovega kaosa

Poskus atentata na nekdanjega ameriškega predsednika se ni zgodil...

KLS Ljubno se pobira kljub 100-milijonski škodi po poplavah

Podjetje KLS Ljubno, ki je specializirano za proizvodnjo zobatih...