Jelinčič za Regnum New Agency: Za Golobovo stranko stojijo NVO in Sorosova fundacija

Datum:

“Nova vlada Slovenije, ki jo bo sestavil zmagovalec državnozborskih volitev 24. aprila, predsednik Gibanja Svoboda Robert Golob, ne more biti stabilna,” je za rusko tiskovno agencijo Regnum izjavil predsednik Slovenske nacionalne stranke Zmago Jelinčič.

Predsednik SNS Zmago Jelinčič je za tiskovno agencijo Regnum podal svoje mnenje o zmagi Roberta Goloba in njegove stranke Gibanja Svoboda na državnozborskih volitvah, za katero meni, da je na slovenski politični sceni velika skrivnost, saj je Gibanje Svoboda vstopilo v volilno tekmo brez programa in brez kandidatov. Zato je zelo težko reči, kakšna je ta stranka, je dejal Jelinčič.

Gibanje Svoboda ima močno finančno podporo
Glede na to, da se je podpredsednica Gibanja Svoboda Urška Klakočar Zupančič v preteklosti znašla na plačilni listi milijarderja in kreatorja novega svetovnega reda Georgea Sorosa, je Jelinčič prepričan, da za Golobovo stranko na eni strani stojijo nevladne organizacije in Sorosova fundacija, na drugi strani pa nekdanji komunisti, ki so ogromno sredstev vložili v to, da je Gibanje Svoboda v volilni kampanji osvojilo celoten slovenski medijski prostor.

Vse to je bila distrakcija
Jelinčič je opozoril, da bo koalicija okoli nekdanjega premierja Janeza Janše, v kateri naj bi bila njegova Slovenska nacionalna stranka, začela preiskavo o izginotju ogromnih sredstev iz Slovenije in njihovem prenosu na račune v tujini. Po njegovih besedah, kot poroča Regnum, naj bi od  leta 1992 do danes iz Slovenije izginilo okoli 70 milijard ameriških dolarjev. Janša je bil odločen, da o tem sproži preiskavo. “Možno je, da so si Golobovo stranko izmislili že pred volitvami, da se nekatera vprašanja enostavno ne bi odpirala. A ta vlada ne more biti stabilna, trajala bo največ leto in pol,” je povzel Zmago Jelinčič za Regnum.

Spomnimo, da je na parlamentarnih volitvah v Sloveniji 24. aprila zmagala levosredinska stranka Gibanje Svoboda pod vodstvom Roberta Goloba. Po podatkih državne volilne komisije je politično združenje dobilo 34,54 % glasov. Drugo mesto je zasedla Slovenska demokratska stranka predsednika vlade Janeza Janše (22,5 % glasov).

Tanja Brkić

Sorodno

Zadnji prispevki

Politični analitik: Mene bi bilo sram!

Predsednik vlade je zakuhal nov PR škandal, ko se...

Za oblečene kopalke islamske veroizpovedi kopalni red ne velja?

V kranjskem javnem kopališču so obiskovalci priča vse večjemu...

[Video] Meteorski vzpon zlagane Kamale Harris – od posteljnih aktivnosti do nameščenih afer

Podpredsednica ZDA Kamala Harris je v svoji domovini znana...

Ruska znanstvenica “padla skozi okno”

Umrla je ena izmed vodilnih ruskih ekonomistk Valentina Bondarenko....